Başbakan Davutoğlu'ndan ilk açıklama

Başbakan Davutoğlu'ndan ilk açıklama
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine olayı ve düzenlenen operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Menfur ve alçakça bir saldırıya maruz kaldık. Operasyon saat 20:25 sularında başlamıştır. Olayı haber alır almaz süratle harekete geçtik. İstanbul'da bütün emniyet birimlerimiz harekete geçirildi. Birincisi savcımız sayın Mehmet Selim Kiraz'ın sağ salim kurtarılması için her türlü çaba yapıldı. Her türlü çaba gösterilmiştir. Savcı Kiraz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Saldırı Türk demokrasisine yapılmıştır.

Yayın yasağı benzer durumda her ülkede uygulanır. Seçim öncesinde bu tür provokatif terör eylemlerine yönelinebileceği her zaman varit olmuştur. Buna karşı da toplumumuzu, bütün toplum kesimlerimizi sükunete, teenniye ve bu tür alçakça saldırılar karşısında birlik ve beraberliğe davet ediyorum.

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kimleri tespit edildi. Şafak Yayla Zonguldak, 1991 doğumlu, Bahtiyar Doğruyol Ardahan 1987 doğumlu. Silahın içeriye avukut giysisi içerisinde sokulması nedeniyle bundan sonra atılacak adımları birlikte ele almalıyız. Teröre karşı kararlı bir mücadele vereceğimizden herkes emin olmalıdır, atacağımız adımlardan kimsenin şüphesi olmamalı.

Adalet saraylarında güvenlik mutlaka surette temin edilecek.  Avukat ve hakimlerden ortak çaba bekliyoruz. Adalet saraylarında güvenliği polis de sağlayabilir.

Savcımız ilk aşamada ağır yaralı olarak hastaneye götürüldü. Silah sesi geldikten sonra emniyet birimlerimizin atıl bir şekilde durması da söz olamazdı.

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE İKİ TALİMAT VERİLDİ

* Olayın olması sonrasında güvenlik görevlilerimize iki net talimat verilmiştir. İlk talimat savcımızın sağ sağlim kurtulması yönündeydi ancak silah seslerinin duyulmasının ardından verilen talimat ile operasyon başlatılmıştır. Savcımız ilk etapta yaralı olarak kurtarılmıştır.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

Sayın Kılıçdaroğlu'nun olay olur olmaz attığı tweetler, gerçekten biraz önce zikrettiğim dayanışma ruhuna hiç uygun düşmemiştir. Daha olayın arka planı bilinmeden, olayın gerçek veçhesiyle ilgili herhangi bir işaret fark edilmemişken, Kılıçdaroğlu'nun attığı tweetler maalesef son derece provokatif bir ortamın doğmasına da sebebiyet vermiştir.

ELEKTRİK KESİNTİSİ

Olay olur olmaz Enerji Bakanımız Taner Yıldız'la görüştüm, Türkiye'ye dönmesini istedim. Derhal sorunların çözülmesi için gerekli çalışmaları başlattık. 16,30'ta Türkiye'nin yüzde 85'ine elektrik verildi.

Teknik zaruret nedeniyle kademeli şekilde elektrik verildi. Elektrik arzında hiçbir problem yok.
Gerekli soruşturma, araştırmalar yapılacak, gerekli tedbir alınacak.

Şu an itibariyle Türkiye'nin her yerine elektrik verilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum