Sabetay'ın Çadırı Fena Karıştı

Sabetay'ın Çadırı Fena Karıştı
Feyziye Mektepleri Vakfı etkinliğine eski İstanbul Valisi Mutlu’nun davet edilmesi, kendilerini her fırsatta ‘insancıl’ ve ‘hümanist’ olarak pazarlayan Sabetayistleri tek kelimeyle çılgına çevirdi.

Gizli Yahudi olmalarına rağmen ‘Müslüman’ gibi görünerek bu durumdan maddi, manevi avantaj sağladıkları eleştirilerine hedef olan Sabetaistler birbirlerine düştüler. Görünürdeki sebep ise, Feyziye Mektepleri Vakfı’nca önümüzdeki 4 Nisan günü düzenlenecek olan “Günümüzde İstanbul Kültürü” isimli programa konuşmacı olarak İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun davet edilmiş olması. Gezi sürecinde ortalığın savaş alanına çevrildiği eylemlere tam destek verdikleri bilinen Feyziyeliler, o dönemde eylemcilere ‘sert’ davrandığını öne sürdükleri eski Vali’nin okullarına davet edilmesine sert tepki göstererek, Vakıf yönetimine istifa çağrısında bulundular.

BAŞKA DEFTERLER AÇILIR

Daha da ileri giderek Feyziye Işıklılar Derneği’nin (FID) sosyal medya hesabı üzerinden FMV yönetimini açıkça tehdit eden turizmci Cemal Kızıltan, “Ben bu toplantıya katılmayacağım, hiçbir Işıklı’nın da katılacağını sanmıyorum. ‘Aman kalabalık olsun, rezil olmayalım’ diye Vakıf çalışanlarına ve öğretmenlere baskı yapmaya kalkan birileri olursa, bunun hesabının ayrıca sorulacağını belirtmek istiyorum!.. Bu kişinin davet edilmesine onay veren her kim veya kimler ise kendi adıma derhal istifasını talep ediyorum… Bu saatten sonra, her ne yapılsa bu olayın üstü kapatılamaz, yoksa başka defterler açılır, hesap kabarır. Bazıları için 14 Aralık etkinliklerine katılmak dahi kabus olabilir” ifadelerini kullandı.

VAKIF DERNEK ÇEKİŞMESİ

 Bu tehdit mesajının ardından Cemal Kızıltan’a çok sayıda destek geldi. FMV’nin okulları iyi idare edemediğini belirten bir yorumcu, “FMV Vakfı nerelerde ki zaten. Okulların ve Üniversitenin durumu ortada... Örneğin Işık Üniversitesi kontenjanları boş ve tercih edilmeyen bir üniversite…” ifadesinde bulundu. Kavganın perde arkasında ise FMV ile FID’in içinde bulundukları temsil rekabeti ve rant kavgası olduğu düşünülüyor. 

basliksiz-3-137.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.