CHP’den Ön Seçim Aldatmacası

CHP’den Ön Seçim Aldatmacası
CHP'li muhaliflerin yaklaşık bir yıl önce kurduğu 'Parti İçi Demokrasi Ülke İçin İktidar Platformu'nun sözcüsü Ensar Kılıç, geçtiğimiz pazar günü yapılan partinin ön seçimini değerlendirdi.

 Kılıç, "Bizi üzen; seçim yapılmasına rağmen 39 milletvekili adayını Genel Merkez'in belirleyecek olmasıdır. Partinin belirlediği bu kotaya 461 kişi müracaat etmiş, bunların 226'sı ise aday olmak istediği ili bile dile getirmemiştir. 'Beni milletvekili yapın da nerden olursa olsun' demek istiyorlar. Bu kotaların çoğu da seçilme şanslarının yüksek olduğu üç büyük şehre verilmiştir. Bu kotanın sosyal demokratlık ile ne ilgisi var? Nasıl milletin vekili olacaklar?" dedi. Kılıç, şu açıklamaları yaptı:

SİYASİ GASPA İZİN VERMEYİZ

"Parti merkezinde alının kararlar gereği kotalar da belli. Örneğin Ankara Birinci Bölge'de; 1, 3, 5, 7, İkinci Bölge'de 1 ve 3. sıradaki adayları Genel Merkez belirleyecek. İstanbul ve İzmir'de bu kontenjan neredeyse yüzde 50. O da şu anlama geliyor: Ön seçimde 1. sırada olan kişi genel seçimlerde 1. sıradan aday olamıyor. Çünkü kontenjan var. 2. olan 4'e gelmiş oluyor. Bu kademeli olarak geri geri artıyor." 

"Ön seçimi kazanmış olmasına rağmen ön seçime girmeden kontenjandan bu sıraların aralarına girerek seçilecek arkadaşlar olacaktır. Kendi partimizde bu tip siyasal gasplara izin vermemeliyiz. Ön seçimden girip seçilmek daha haysiyetli bir olaydır. Bundan sonraki toplantılarında ağız dolusu demokrasiden dem vuramayacaklardır. Demokrasiden bahsetmeleri inandırıcı olamayacaktır.”  

basliksiz-5-064.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum