Fırat'ın adını Türkmen Çocuklar Yaşatacak

Fırat'ın adını Türkmen Çocuklar Yaşatacak
Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından, Irak’taki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Türkmen çocuklar için açtığı eğitim merkezine Ege Üniversitesi’nde PKK’lılarca şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adını verdi.

Türkmen ailelerin çocuklarına hizmet verecek olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Eğitim Merkezi’nin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, 2014 Haziran ayından bu yana, özellikle IŞİD terör örgütünün yaptığı saldırılar sonucu, Irak’ta mağdur olan Türkmenlere, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Karayandı, “Adana’ya Telafer’den, IŞİD zulmünden kaçan Türkmenler geldi. Kasım ayından bu yana Türkmenleri geçici istasyonlarımızda barındırdık ve ardından Adana’nın çeşitli bölgelerinde kiraladığımız evlere yerleştirdik. Bu arkadaşlarımızın çoğu da iş sahibi ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor” dedi.

ARAPÇA ‘NE MUTLU TÜRKÜM DiYENE’

 Eğitim Merkezi’nin açılışını Fatih Karayandı ile Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Yunus Uzunlular yaptı. Açılışın ardından Türkmen çocukların eğitim merkezinin sınıfında bulunan yazı tahtasına Arapça olarak; “Ne mutlu Türküm diyene” yazması dikkat çekti. 

basliksiz-4-082.jpgbasliksiz-3-136.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum