Rock’çı imamdan sonra manken öğretmen

Rock’çı imamdan sonra manken öğretmen
Sosyal medyayı sallayan Din Kültürü Öğretmeni neden ve nasıl popüler oldu?

Sosyal medya, özellikle de Instagram kasting ajansı gibi! Dünyanın bir köşesinde adını daha önce hiç duymadığınız biri sırf fiziksel özelliklerinden ötürü bir anda ünlü olabiliyor. Kadınların ölüp bittiği, mavi gözlü yakışıklı mahkum Jeremy Meeks’i hatırlayın. 

Facebook’ta fotoğrafının paylaşılmasından sonra dünya üzerindeki kadınlar topluca çıldırmıştı, “Bizi de onunla kelepçeleyin” diye. Şimdi bizim de böyle bir fenomenimiz oldu: Din öğretmeni Serhat Karanfil. Bir Meeks kadar olmasa da hayranları var! 

Sınıfta gizlice çekilen fotoğraflarından sonra adına sahte hesaplar açılmaya başlanan Karanfil, sonunda çareyi açıklama yapmakta bulmuş, “O hesaplar bana ait değildir” diye. Kendi hesabını da kilitlemiş. 

Ama nafile tabii, Karanfil’in modellere taş çıkartan pozları artık her yere yayılmış durumda. Meeks’i hapisten kurtarma çalışmaları yapmak isteyen çılgın hayranları gibi, Karanfil’in hayranları da hayli fanatik: 

Yorumlarda, “Senin gibi hocam olsun okula kapanıp gelirim” diyen kızlar bile mevcut. Elbette bu geçici bir ün, bu ilgi de geçici bir heves. Yarın belki bir inşaat işçisi fenomen olacak. Bu işler böyle. Hatta gerçekten inşaat işçisi olması da gerekmiyor! Sırf ters köşe olsun, sıradan ama seksi diye birileri proje çalışması dahi yapabilir. Nitekim Serhat Karanfil için de zaman zaman aynı şeyi düşünmüyor değilim. Sonuçta sosyal medya bu, paranoya dünyası... Fakat ilginç olan şu: Artık insanlar kendi keşfettikleri geçici ünlülerin peşinden sürüklenecek, onların ne yaptığını merak edecek. Çünkü muhteşem sır burada: Biz keşfettik, biz fenomen yaptık! Kıvanç Tatlıtuğ ya da Kenan İmirzalıoğlu filan gibi medya ve dizilerle fenomen olmuş ünlüye hayranlık, bu yüzden bir süre sonra sıkıcı bir şey haline gelecek.

rockimam.jpg

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum