G.Saray'da 160 Milyon Liralık Hedef!

G.Saray'da 160 Milyon Liralık Hedef!
Lig'in 25. haftasını lider kapatan Galatasaray'da şampiyonluk 4. yıldızı takma anlamının dışında çok daha büyük öneme sahip.

Lig'in 25. haftasını lider kapatan Galatasaray'da şampiyonluk 4. yıldızı takma anlamının dışında çok daha büyük öneme sahip.

Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçen sarı-kırmızılı camia şampiyonluk halinde SporToto Süper Lig'de elde edilecek gelir ve UEFA'nın açıkladığı yeni sisteme göre Şampiyonlar Ligi gruplarına katılımdan kazanılacak para ile biraz olsun nefes almayı planlıyor. En az 4. yıldız kadar büyük önem taşıyan bu süreci Galatasaray, kayıpsız geçev ve ligi lider bitirirse kasasına azımsanmayacak miktarda para koymayı da başaracak.

ŞAMPİYONLUK YAKLAŞIK 50 MİLYON DOLAR

Spor Toto Süper Lig'de dağıtılan primlere göre şampiyon olan takım geçtiğimiz sezon olduğu gibi yaklaşık 50 milyon doları kasasına koyma başarısı gösterecek (Şampiyonluk Primi+Performans Primleri+İlk 6 Primi+Unvan Payı)... Geçen yıl şampiyon olamayan Galatasaray, bu sezon 50 milyon doları da kasasına koymanın hesaplarını yaparken, Ziraat Türkiye Kupası'nda gelecek bir şampiyonlukla da buradan da yaklaşık 5 milyon dolarlık bir gelir elde etmiş olacak.

DEVLER LİGİ DE EKLENİRSE...

Galatasaray, Süper Lig'i şampiyon kapaması halinde UEFA Şampiyonlar Ligi'ne de doğrudan katılma hakkı elde edecek. Sarı-kırmızılı takım UEFA'nın belirlediği yeni sisteme göre sadece gruplarda bile mücadele etse sabit ücret olarak 12 milyon euro kazanmış olacak. Alınacak galibiyetler, atlanacak turlar ve yayın gelirleriyle bu rakam daha da artmış olacak.

160 MİLYON TÜRK LİRASI

Sarı-kırmızılı kulüp Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olması halinde, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda da mücadele etme hakkı kazanacak ve bu iki zaferin kulübe getirisi en az 160 milyon Türk Lirası olacak. Böylece Galatasaray, 4. yıldızı kazanarak hem ezeli rakiplerinin bir adım önüne geçmek, hem de ekonomik anlamda çok kritik bir virajı atlatmak istiyor.

Kaynak : Sporx

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum