Şehit Savcı Dualarla Uğurlanıyor

Şehit Savcı Dualarla Uğurlanıyor
Şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için Çağlayan Adliyesi'nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze Eyüp Sultan Camii'ne getirildi. Cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı'na defnedilmek üzere götürüldü.

DHKP-C'li iki terörist tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz son yolculuğuna uğurlanıyor... Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak olan cenaze namazına şehidin ailesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, TBMM Başkanı Cemil çiçek, Bakanlar ve şehit savcının meslektaşları katıldı. Cenaze namazı kılındı. Birazdan Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

12:00 Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi Eyüp Sultan Camii'ne getirildi.

10.25: Şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi Kozlu Mezarlığı Gasilhanesi'nden alındı. Kiraz'ın cenazesini taşıyan araç, motosikletli polislerin eskortluğunda görev yaptığı Çağlayan'dakiİstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

11.00: İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 46 yaşında hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Kiraz için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda tören düzenleniyor...

11.02: Tören şehit Savcı Kiraz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Savcı Kiraz'ın cenazesine protokol üyeleri ve yüzlerce meslektaşı katıldı. Kiraz'ın özgeçmişi okundu.

11.05: İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu törende yaptığı konuşmada, şehit savcı için Allah'tan rahmet diledi. Salihoğlu, "Bu haince yapılan saldırıyı kınıyorum. Görevi başında şehit edilen savcımızın bayrağını biz taşıyacağız. Görevi biz yerine getireceğiz" dedi.

11.08: Adalet Bakanı Kenan İpek, "Devletin birliğini bozmak isteyen alçaklarda olabilir. Bu alçakların en ağır cezayı alacak. Gençlerimizi gelmeyecek devrim masalları ile uyutan insanları biliyoruz. Onları küresel anlamda maşa olarak kullananları da biliyoruz. Hiçbir zaman amaçlarına da ulaşamayacaklar. Alçakla yapılan saldırıyı milletimize çevrilmiş bir silah olarak görüyoruz. Savcımız teröristlerce rehin aldılar. Akşam saatlerinde ise duyulan silah sesleriyle polisimiz operasyonu başlatmıştır. Elinde sadece kalemi olan, yüreğinde adalet duygusu olan savcımızı yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ama kurtulamamıştır. Terörün ahlakı olmaz. Terör bir insanlık suçudur. Türkiye Cumhuriyeti bir kaç aşağılık çapulcuya pabuç bırakmaz. Terör için birlik olma zamanıdır. Terörün dini, dili ve görüşü olmaz. Terör her zaman masum insanlara yöneldiği için kalleşliktir, alçaklıktır. Hangi deliğe hangi ine çöreklenirseniz çöreklenin hesap vereceksiniz. Terörü destekleyenler adalet önünde hesap verecektir" dedi.

11.13: İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için dua ettirdi.

EYÜP MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLECEK

12.20: Çağlayan Adliyesi'ndeki törenden sonra Eyüp Sultan Camii'nde getirildi. Öğle vakti kılınacak namazın ardından Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

HAKİM VE SAVCILAR CÜBBELERİYLE GELDİ

12.30: Cenazenin polis korteji eşliğinde camiye getirilişi sırasında polis araçları siren çaldı. Şehit savcı Kiraz'ın hakim, savcı ve avukat arkadaşları da cenazeye katılmak üzere camiye geldi. Bazı hakim ve savcıların üzerinde cübbelerinin olduğu görüldü.

AİLE TAZİYELERİ KABUL ETTİ

12.45: Şehit Savcı Kiraz'ın eşi Yasemin Kiraz ve babası Muhammet Hakkı Kiraz, avluda taziyeleri kabul etti. Kiraz'ın yakınlarının çok üzgün olduğu ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

13.45: Başbakan Ahmet Davutoğlu Eyüp Sultan Camii'nde kıldığı öğle namazı sonrası cenaze namazının kılınacağı alana gelerek şehit babası Hakkı Kiraz'a taziyelerini iletti. Davutoğlu, şehit babasının yanında saf aldı. Davutoğlu'nun yanında ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül vardı.

13.53: Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze namazı kılındı. İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran dua etti.

14.03: Savcımızın cenazesi toprağa verilmek üzere Eyüp Mezarlığı'na götürüldü.

14.20: Eyüp Mezarlığı'na defnediliyor...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum