Hain Adliyede Mi?

Hain Adliyede Mi?
Saldırının ardından gözler DHKP-C’lilerin avukatlığını yapan Halkın Hukuk Bürosu’na çevrildi.

Teröristlerin binaya vatandaşların kullandığı bölümden girdikleri öğrenildi. Silahların içeriye nasıl sokulduğu ise araştırılıyor.

1990'lı yıllardan günümüze kadar Türkiye'de birçok kanlı eylemi gerçekleştiren ve üstlenen terör örgütü DHKP-C, önceki gün bu kanlı eylemlerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce birçok kez polis noktaları ve Adalet Bakanlığı'nı hedef alan örgüt, son olarak İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki makam odasında bulunan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alıp katletti. Bu suikastı gerçekleştiren teröristlerin adliyeye nasıl girdikleri ve silahları içeriye nasıl soktukları ise kafalarda soru işareti oluştururken, terör ve istihbarat      birimlerinin bu konudaki çalışmaları devam ediyor. 

HEDEF Mİ SAPTIRILDI?

Diğer taraftan operasyon sırasında ikna çabaları sürerken, İstanbul'da bazı   noktalara bomba koyulduğuna yönelik açıklamalar üzerine Türkiye genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere halkın yoğun olduğu yerlerde önlem alınması için tüm güvenlik birimleri teyakkuza geçirildi. Teyakkuzun halen devam ettiği öğrenildi. 

KAMERALARA MERCEK

İki teröristin binaya avukat girişinden değil normal vatandaş girişinden girdiği, istihbarat birimlerinin ilk edindiği bilgiler arasında yer alıyor. Silah ya da silahların içeriye avukat yardımıyla sokulup sokulmadığı da araştırılan konular arasında yer alıyor. Güvenlik kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre, daha önceki DHKP-C davalarında sanıkların avukatlığını yapan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının teröristlerle bağlantısının olup olmadığı da inceleniyor. Bu araştırmalar sırasında öncelikle adliyedeki güvenlik ve çevredeki MOBESE kayıtları saniye saniye incelenerek, teröristlerin adliyeye nereden geldikleri, hangi kapıdan içeri girdikleri ve 6. kattaki savcının odasına nasıl çıktıkları tespit edilmeye çalışılıyor. 

‘HTS’ İNCELEMEDE

Yine kanlı eylemi yapan teröristlerin cep telefonları da mercek altına alındı. Cep telefonların geçmişe yönelik HTS raporları dökümü ile teröristlerin kimlerle irtibatlı olduğu, adliyeye daha önce nereden geldikleri, eylem öncesinde nerede kaldıklarına kadar detaylı bir araştırma yapılıyor. Araştırmalarda bu saldırıya yardım ve yataklık eden örgütün perde arkasındaki isimlere ulaşılmaya çalışılıyor. 

ÖZEL EĞİTİLDİLER 

Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol isimli teröristlerin, daha önce DHKP-C'nin illegal yapılanmasına geçmeden önce legal alanda faaliyette bulundukları tespit edildi. Kısa bir süre önce örgüt yöneticileri tarafından "Özeleştiri" diye tabir ettikleri bir aşamadan geçirildikleri tespit edilen teröristlerin, daha sonra illegal alanda askeri ve saldırı eğitimi alarak, illegal alana geçirildikleri de edinilen bilgiler arasında yer aldı. 

OPERASYON SÜRECEK 

Kanlı saldırının ardından terörle mücadele ve istihbarat birimleri yurt genelinde ortak operasyonlara başladılar. Türkiye genelinde başlatılan operasyonlarda 30'un üzerinde terör örgütü DHKP-C sempatizanı ve militanı gözaltına alındı. Operasyonların hız kesmeden devam edeceği bildirildi. 

İLK TÖ­REN GÖ­REV YE­RİN­DE

İs­tan­bul Ad­li­ye­si'nde­ki te­rör sal­dı­rı­sın­da şe­hit olan Sav­cı Meh­met Se­lim Ki­raz için ilk tö­ren gö­rev yap­tı­ğı ad­li­ye­de dü­zen­len­di.  Çağ­la­yan'da­ki Ada­let Sa­ra­yı'nda ya­pı­lan tö­ren­de, Ki­raz'ın Türk bay­ra­ğı­na sa­rı­lı ta­bu­tu, po­lis­ler eş­li­ğin­de ön ta­raf­ta­ki ala­na ge­ti­ril di. Tö­ren­de, Ki­raz'ın ba­ba­sı Mu­ham­met Hak­kı Ki­raz, ta­zi­ye­le­ri ka­bul et­ti. Bi­na­ya, "Şe­hi­di­mi­zi as­la unut­ma­ya­ca­ğız. Al­lah rah­met ey­le­sin. Ru­hun şad ol­sun. İs­tan­bul Ad­li­ye­si" ya­zı­lı pan­kart asıl­dı. Say­gı du­ru­şun­da bu­lu­nul­ma­sı ve İs­tik­lal Mar­şı'nın okun­ma­sı­nın ar­dın­dan tö­ren­de, Ki­raz'ın öz geç­mi­şi okun­du. İs­tan­bul Müf­tü­sü Rah­mi Ya­ran ta­ra­fın­dan du­a okun­du ve he­lal­lik is­ten­di. Bu sı­ra­da, "Şe­hit­ler öl­mez, va­tan bö­lün­mez" slo­gan­la­rı atıl­dı. Ha­kim, sav­cı ve avu­kat­la­rın cüb­be­le­riy­le yer al­dı­ğı tö­re­nin ar­dın­dan Sav­cı Ki­ra­z’­ın naa­şı Eyüp Sul­tan Ca­mi­i’­ne gö­tü­rül­dü. 

DAVUTOĞLU VE GÜL TABUTA OMUZ VERDİ

basliksiz-23.jpg

Şe­hit Sav­cı Se­lim Ki­raz için Eyüp Sul­tan Ca­mi­si'nde ce­na­ze na­ma­zı kı­lın­dı. Ki­raz için dü­zen­le­nen ce­na­ze tö­re­ni­ne, Meh­met Se­lim Ki­raz'ın eşi Ya­se­min Ki­raz, oğ­lu Mu­ham­met Hak­kı Ki­raz, kı­zı Pe­lin Ki­raz ile ba­ba­sı Mu­ham­met Hak­kı Ki­raz ve ya­kın­la­rı­nın ya­nı sı­ra 11. Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah Gül, TBMM Baş­ka­nı Ce­mil Çi­çek, Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu, Baş­ba­kan yar­dım­cı­la­rı Bü­lent Arınç, Nu­man Kur­tul­muş, Yal­çın Ak­do­ğan, ba­kan­lar Se­ba­hat­tin Öz­türk, Ke­nan İpek,  Ay­şe­nur İs­lam, Fik­ri Işık, Be­kir Boz­dağ, Ef­kan Ala, BBP Ge­nel Baş­ka­nı Mus­ta­fa Des­ti­ci, Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­ni tem­si­len Ka­ra, De­niz, Ha­va Kuv­vet­le­rin­den su­bay­lar, İs­tan­bul Va­li­si Va­sip Şa­hin, İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ka­dir Top­baş, İs­tan­bul Em­ni­yet Mü­dü­rü Se­la­mi Al­tı­nok, Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan'ın da­ma­dı Be­rat Al­bay­rak, ha­kim­ler, sav­cı­lar, avu­kat­lar ve va­tan­daş­lar ka­tıl­dı. Ki­raz'ın oğ­lu ve ba­ba­sı da Baş­ba­kan Da­vu­toğ­lu ve TBMM Baş­ka­nı Çi­çek'in ara­sın­da saf tut­tu. Dua­nın ar­dın­dan Ab­dul­lah Gül, Ce­mil Çi­çek, Ef­kan Ala, Mus­ta­fa Des­ti­ci ve di­ğer yet­ki­li­ler de Ki­raz'ın ta­bu­tu­na omuz ver­di. Şe­hi­din ce­na­ze­si Eyüp me­zar­lı­ğın­da dua­lar­la top­ra­ğa ve­ril­di. 

basliksiz-24.jpg

Se­lim Ki­raz için, ay­nı ad­li­ye­de ça­lı­şan ha­kim eşi Ya­se­min Ki­raz, ce­na­ze tö­re­nin­de zor­luk­la ayak­ta du­ra­bil­di. 

OĞ­LUM ŞE­RE­FiY­LE ŞE­HiT OL­DUbasliksiz-12-010.jpg

Sav­cı Meh­met Se­lim Ki­raz'ın ba­ba­sı Mu­ham­met Hak­kı Ki­raz, gazetecilerin soruları üzerine şun­la­rı söy­le­di: "Tak­di­ri ila­hi­dir, ka­de­ri­miz­de bu var­dı, de­dim. Oğ­lum bu­nu hak et­me­miş­ti ama ka­der­de bu var­sa boy­nu­muz kıl­dan in­ce­dir. Biz ina­nan in­san­la­rız. Ham­dol­sun gay­ri­meş­ru bir yol­da de­ğil, na­mu­suy­la al­nı­nın akıy­la, şe­re­fiy­le, hay­si­ye­tiy­le, onu­ruy­la, gö­re­vi­nin ba­şın­da tak­di­ri ila­hi ol­du. Yü­re­ğim ya­nı­yor ama şük­re­di­yo­rum." 

ÇAĞLAYAN, ARTIK MEHMET SELİM KİRAZ 

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çağlayan'daki istanbul Adalet sarayı'na şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adının verileceğini açıkladı. Davutoğlu, "Oğluyla kucaklaştığımızda, aileden aldığımız terbiyeyle nasıl metin durduğuna şahit olduk. Aynı Özgecan'ın ailesi gibi... Bu mesajları alıp bütün medyanın, STK'ların duvarlarına temel ahlakın ilkeleri olarak asmak lazım. Bu asil aileye minnet duyuyorum, teşekkür ediyorum. Çağlayan Adliyesi'nin adı Mehmet Selim Kiraz olarak değiştirilecektir" dedi. 

ÜNİVERSİTEDE TERÖRİSTLERE PANKARTLI DESTEK

basliksiz-15-008.jpg

Dün Ankara Üniversitesi’nin göbeğinde kampüsün ortasına Şehit Savcı’nın katillerinin isminin yer aldığı böyle bir pankart asıldı.

Terör örgütü sempatizanlarının eylemleriyle sık sık gündeme gelen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alıp şehit eden ve operasyonda ölü ele geçirilen DHKP-C'li teröristlerin isimlerinin yazıldığı "Bahtiyar Doğruyol ile Şafak Yayla Ölümsüzdür! Yaşasın halkın adaleti! DEV-GENÇ” kocaman bir pankart asıldı. Yasa dışı örgüt, "Yol yakınken Şafak ve Bahtiyar'ın katillerini açıklayın. Bizde sorulmadık hesap kalmasın. Bahtiyar ve Şafak'ın hesabını soracağız sizden. Berkin'in hesabını sorduk, soracağız. Katillerden hesap sorduk, soracağız. Mezarlarınızda bile rahat vermeyeceğiz size" diyerek tehditler savurdu. 

CÜBBELER GÖZYAŞIYLA ISLANDI

basliksiz-14-008.jpg

Tüm Türkiye Savcı Mehmet Selim Mehmet Selim Kiraz’ı dua ve gözyaşları ile uğurladı.  Ankara Adliyesi önündeki anmada hakim ve avukatlar gözyaşlarını tutamadı.

Tüm Türkiye Savcı Mehmet Selim Mehmet Selim Kiraz’ı dua ve gözyaşları ile uğurladı.  Ankara Adliyesi önündeki anmada hakim ve avukatlar gözyaşlarını tutamadı.

TERZİLİK YAPARAK OKUMUŞ

basliksiz-11-016.jpg

Sav­cı Meh­met Se­lim Ki­raz'ın, Mer­sin'de­ki kom­şu­la­rın­dan Fer­hat Ta­şın, Sav­cı Ki­raz'ın ça­lı­şa­rak oku­du­ğu­nu, li­se­dey­ken ter­zi­lik yap­tı­ğı­nı an­lat­tı. Ta­şın, şun­la­rı söy­le­di: "Meh­met Se­lim çok iyi bir in­san­dı. Ga­zi Or­ta­oku­lu ve İmam Ha­tip Li­se­si'nde okur­ken ay­nı za­man­da ter­zi­lik ya­pı­yor­du. Ça­lı­şa­rak oku­du. Ola­yı in­ter­net­ten öğ­ren­dim. Fo­toğ­ra­fı­nı gör­düm, ba­şı­na si­lah da­ya­mış­lar, şo­ke ol­dum. Böy­le bir şey ya­pı­la­maz. Çok üzül­düm ve he­men Hak­kı Bey'i ara­dım. Te­le­fon­da ope­ras­yo­nun iyi so­nuç­lan­ma­sı­nı di­le­dim. Se­si çok üz­gün ge­li­yor­du. Ev­lat acı­sı çok zor. Şu an­da Hak­kı Bey'in du­ru­mu­na üzü­lü­yo­rum. Çok de­ğer­li bir in­san­. Savcı Meh­met Se­lim de çok say­gı­de­ğer bir in­san­dı. Sav­cıy­dı ama, hiç öy­le gö­rün­mez­di, al­çak gö­nül­lüy­dü. Ço­cu­ğu­mu­zun ba­şı­na gel­se bu ka­dar üzül­mez­dik. Hak­kı bey, eşiy­le bir­lik­te sav­cı be­yin ço­cuk­la­rı­na bak­mak için İs­tan­bul'day­dı. Kom­şu­la­rın hep­si çok üz­gün. Bu bir te­rör sal­dı­rı­sı­dır, la­net­li­yo­ruz bu ola­yı."

AYDINLARA TERÖRÜ LANETLİYELİM ÇAĞRISI

basliksiz-16-006.jpg

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, “İslam  Dünyasının parlayan yıldızı Türkiye’nin istikrarına darbe vurmak, Türkiye’nin önünü kesmek için sinsi ve kirli oyunlar oynanmaktadır” dedi. Ülkenin geleceğine kasteden menfur saldırıyı kınadıklarını ifade eden balcı, “Tüm akıl ve vicdan sahibi akademisyen, yazar ve aydınları teröre karşı çıkmaya çağırıyoruz” ifadesini kullandı. 

 

 

basliksiz-18.jpg

basliksiz-5-070.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum