Cübben Varsa Giriş Çok Kolay

Cübben Varsa Giriş Çok Kolay
Çağlayan Adliyesi’nde çalışan bir güvenlik görevlisi, “Avukat cübbesi ile gelen herkes hiçbir aramaya tabi tutulmadan adliyeye girebiliyor” dedi. Bir avukat ise, adliyeye silah sokmanın çok kolay olduğunu söyledi.

Çağlayan Ad­li­ye­si­’n­de Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı Meh­met Se­lim Ki­ra­z’­ın şe­hit ol­du­ğu ve 2 te­rö­ris­tin ölü ge­çi­ril­di­ği olay­da bü­yük gü­ven­lik açı­ğı dik­kat çe­ker­ken, bir ad­li­ye ça­lı­şa­nın­dan Vah­de­t’­e şok açık­la­ma­lar gel­di. Ad­li­ye­nin bir gü­ven­lik gö­rev­li­si ya­şa­nan gü­ven­lik za­fi­ye­ti­ni şöy­le an­lat­tı: 

BÖY­LE GEL­MİŞ, BÖY­LE Gİ­Dİ­YOR

“A­vu­kat cüb­be­si ile ge­len her­kes hiç­bir ara­ma­ya ta­bi tu­tul­ma­dan ad­li­ye­ye gi­re­bi­li­yor. Bu böy­le gel­miş böy­le gi­di­yor. Bi­zim eli­mi­ze bu avu­kat ar­ka­daş­la­rın da ara­na­ca­ğı­na iliş­kin bir ta­li­mat ve­ril­miş; böy­le bir gö­rev­len­dir­me ya­pıl­mış de­ğil. Siz de avu­kat cüb­be­si ile gel­se­niz hiç­bir ara­ma­ya ta­bi tu­tul­ma­dan içe­ri gi­rer­si­niz.”

basliksiz-2-154.jpg

AVU­KAT­LAR ARAN­MI­YOR!

“A­vu­kat cüb­be­si ile ge­len ki­şi­ler, mev­cut Avu­kat­lık Ka­nu­nu­’nu ge­rek­çe gös­te­re­rek hiç­bir de­ne­ti­me ya­naş­mı­yor. Kim­lik­le­ri­ne bi­le sa­de­ce uzak­tan ba­ka­bi­li­yo­ruz. Avu­kat­lar XR ci­ha­zın­dan ses gel­se bi­le ge­ri dön­mü­yor­lar. Uyar­dı­ğı­mız­da sert tep­ki ile kar­şı­la­şı­yo­ruz. Bi­ze ka­nun gös­te­ri­yor­lar. Do­la­yı­sıy­la üzer­le­ri­ni ve çan­ta­la­rı­nı ara­ya­bil­me du­ru­mu­muz ol­mu­yor. Biz eli­mi­ze ve­ri­len ta­li­mat­la­ra gö­re ha­re­ket edi­yo­ruz. Avu­kat­la­rın aran­ma­sı ko­nu­sun­da bi­ze bir ta­li­mat ve­ril­miş de­ğil.”

“Çağ­la­yan Ad­li­ye­si­’ne her gün on bin­ler­ce va­tan­daş ve bin­ler­ce avu­kat gi­riş ya­pı­yor. On bin­ler­ce in­san­dan bah­se­di­yo­ruz... Bun­la­rın han­gi bi­ri­nin sağ­lık­lı in­ce­le­me­si ya­pı­la­bi­lir ki? Han­gi bi­ri­ni na­sıl ta­kip ede­bi­li­riz? Te­rö­rist­ler avu­kat cüb­be­si ile ge­lip gir­miş­ler ad­li­ye­ye. Böy­le söy­le­ni­yor. So­ruş­tur­ma ne­ti­ce­si çı­kar or­ta­ya. Biz eli­miz­den ge­le­ni ya­pı­yo­ruz.”

Sİ­LAH SOK­MAK ÇOK KO­LAY

Çağ­la­yan Ad­li­ye­si av­lu­sun­da Vah­de­t’­e açık­la­ma  bir avu­kat da, “Bu ad­li­ye­de avu­kat ola­rak bin­ler­ce da­va­ya gir­dim. Te­rö­rist­le­rin avu­kat cüb­be­si ile gir­di­ği söy­le­ni­yor. Eğer böy­le bir şey yap­mış­lar­sa avu­kat­la­rın aran­ma­dı­ğı­nı bi­li­yor­lar de­mek­tir. Evet ben de bir­çok kez si­la­hım­la du­ruş­ma­la­ra gir­mek zo­run­da kal­dım. Çok ra­hat gi­re­bi­li­yor­su­nuz ya­ni­…” şek­lin­de ko­nuş­tu.

basliksiz-3-143.jpg

 Muhabirimiz Enes Babacan, Çağlayan adliyesinde rehine krizi sonrası güvenlik görevlisi ve adliye çalışanlarından çarpıcı bilgiler edindi.

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum