Korkunç Ayrıntılar Ortaya Çıktı

Korkunç Ayrıntılar Ortaya Çıktı
Teröristler, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı kafasında vurduktan sonra vücudunu polise karşı kalkan olarak kullandığı ortaya çıktı.

DHKP-C'li teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol, 6. katta bulunan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın odasına girer girmez kapıyı kilitledi. 
 
Savcı panik butonuna bastı
 
Bu esnada Kiraz’ın panik butonuna bastığı ama kapı kilitli olduğu için özel güvenlik görevlilerinin içeriye giremediği belirtildi. Saldırgan teröristler de kapının zorlanması üzerine iki el ateş etti. Teröristlerin adliyeye C kapısından sahte avukat kimliğiyle giriş yaptıkları tespit edildi.

Avukat kimlikleri nedeniyle teröristlerin x-ray cihazından geçmedikleri, üst araması yapılmadığı öğrenilirken, görüntülerde Şafak Yayla’nın kolunun altında avukat cübbesi olduğu belirtildi. Teröristin silahı da bu cübbenin içine sakladığı ihtimali üzerinde duruluyor. Öte yandan teröristlerin Kiraz’ın odasına iki adet de bomba yerleştirdikleri iddia edildi. Müdahale esnasında duyulan ilk patlama sesinin de bu bombalardan birinin patlatılması sonucunda olduğu öne sürüldü. 
 
Slogan atıp ateş ettiler
 
8 saat süren krizde teröristlerin müzakere heyetiyle iki kez kopma noktasına geldiği öğrenildi. Bu anlarda polisin iki teröriste ‘isteklerinizi yerine getirmek için zamana ihtiyacımız’ var sözleri müzakerenin sürmesini sağladı. Ama 20.15 sıralarında telefon açıkken teröristler bir anda slogan atmaya başladı ve savcı Kiraz’ı vurdu. Silah sesleri üzerine polis operasyonu başlattı ve ‘korteks’ adı verilen bir patlayıcı ile odanın duvarını patlattı. Bir grup polis de kilitli kapıyı kırarak içeri girdi.

Teröristlerin kafasından vurdukları Kiraz’ı önlerine alarak kendilerine siper yaptıkları öğrenilirken, kalkanlarıyla odaya giren polisin savcı Kiraz’ı oturduğu sandalyenin üzerinden çekerek aldıktan sonra iki teröriste iki taraflı ateşe açtıkları belirtildi. 

 Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum