Bütün Ülke Onları Kınarken Onlar Bakın Neyi Kınıyormuş!

Bütün Ülke Onları Kınarken Onlar Bakın Neyi Kınıyormuş!
Terörist cenazesini buzlayarak, şehit savcının kafasına silah dayanmış pozu ise açık yayınlayarak örgüt propagandası yapar gibi davranan Hürriyet, bu konuda bütün ülke tarafından kınanmasına rağmen hala basın özgürlüğünden dem vuruyor.

Hakkında örgüt propagandası yapma iddiasıyla soruşturma başlatılan ve şehit cenazesine alınmayan Hürriyet, birde utanmadan TGC Yönetim kurulu üzerinden hükümete çattı.

İşte o satırlar: Akreditasyonu kınıyoruz

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu akreditasyon uygulamasıyla ilgili bir açıklama yaparak yasağı kınadı. Açıklamada şöyle denildi: “Başbakan Davutoğlu’nun toplumun birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini belirttiği bir günde basına akreditasyon, gazeteciler arasında eşitlik ilkesine aykırıdır. Halkın bilgi alma hakkına yönelik yeni bir engellemedir.” 

Antidemokratik uygulama

BASIN Konseyi’nden akreditasyon uygulamasıyla ilgili “Şehit savcımızın söz konusu fotoğrafının yayımlanmasının etik açıdan doğruluğu tartışılabilir. Fakat bir idari kararla bunun ‘cezasını kesmek’, basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına açık bir müdahaledir” açıklaması yapıldı. Açıklamada “Ne yazık ki, eleştirilere rağmen, Başbakan Davutoğlu’nun Eyüp’te yaptığı basın toplantısına gazetecilerin alınmaması da endişelerimizi arttırmaktadır” denildi.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum