Her Derde Deva!

Her Derde Deva!
Beyaz ve kara dut pekmezinin mide ve bağırsak hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde son derece faydalı olduğu söylendi.

Karadutta şeker, organik asitler, müsilaj, tanen, boya maddesi, pektin ve C vitamini bulunduğunu, pekmez, hoşaf ve reçelinin kalp zayıflığının tedavisinde, mide ve bağırsak hastalığının tedavisinde son derece faydalı olduğunu dile getiren Prof.Dr. Turan Karadenizşunları söyledi:

"Bu meyvenin sağlık açısından birçok faydası vardır. Guatr hastalığına iyi gelir, siyah dut aynı zamanda kan yapar. Böbreklerin yağını besler, boğaz şişkinliğine, çiçek ve kızamık hastalıklarına şifalı gelir. Mideyi ve bağırsakları güçlendirir, idrarı söktürücü etki yapar. Siyah dut sıvı ile yapılan gargara ağız içi iltihaplarına, diş eti iltihaplarına, diş eti şişmesine, bademcik iltihaplarına ve boğaz ağrılarına da iyi gelir. Soğuk algınlığından kaynaklanan boğaz ağrılarına çok fayda verir."

Beyaz dut meyvesinin ise karaciğeri kuvvetlendirip mide ve bağırsakları çalıştırdığını, idrar söktürücü etkişi olduğunu kaydeden Prof .Dr. Karadeniz şunları anlattı: "Beyaz dutun yaprağı kaynatılıp içilirse ateşi düşürür, böbrek yağını eritir. Beyaz ve kara dut meyvesi vücudu kuvvetlendirir, iştah açar, kan yapar. Kara dut meyvesi ve şurubu ağız ve boğaz iltihaplarına çok iyi gelir. Şeker hastalığına karşı karadut yaprağı kaynatılıp içilmeye devam edilmelidir. Sonuç olarak sağlık için dut pekmezi çok faydalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.