Türkiye'den İran'a Uyarı! 'Felaket Getirir'

Türkiye'den İran'a Uyarı! 'Felaket Getirir'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'ın mezhepçi tutumunun bölgeyi felakete sürükleyebileceği konusunda uyardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yemen'deki gelişmelere ilişkin olarak,Türkiye'nin arabulucu olabileceğini söyledi. Müzakere konusuna sıcak bakılması halinde sürece önemli katkılar sunabileceklerini anlatan Çavuşoğlu, İran ile nükleer konulardaki müzakerelerin önemli olduğunu; ancak nükleer silahlar konusunda kararlılığın tüm ülkeler için geçerli olması gerektiğini söyledi. 
 
"İRAN'IN MEZHEPÇİ YAKLAŞIMIFELAKET GETİRİR"
 
Yemen'deki gelişmelere ilişkin de değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, İran'ın bu ülkeye ilişkin mezhepçi bir yaklaşımının olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, bu tutumun bölgeyi bir felakete sürükleyeceğini ifade etti.
 
Mevlüt Çavuşoğlu, ''Irak, Suriye ve Yemen'den ders aldıysak kısa sürede müzakerelerle bu iş çözülebilir ama herkes kendi penceresinden bakarsa o zaman çözüm gelmez. Bir an evvel koşulsuz, çözüm arayışı içinde, Yemen'in toprak bütünlüğü çerçevesinde çözmeliyiz'' görüşünü aktardı. 

''TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ ROL OYNAYABİLİR''
 
Türkiye'nin bugüne kadar birçok  çatışmanın önlenmesi ve güven artırıcı önlemlerin alınmasında önemli rol oynadığına ve Yemen'de de oynayabileceğine dikkati çeken Çavuşoğlu, ancak sadece Türkiye'nin rol oynaması ya da İran ile bu konuda hemfikir olmasının yetmeyeceğini, diğer taraf olan ülkelerle de bu işi çözmek gerektiğini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, ''Burada Türkiye çok önemli rol oynayabilir, arabuluculuk da yapabilir. Müzakere konusunda, herkes sıcak bakarsa biz her zaman olduğu gibi burada da önemli katkı sağlayabiliriz'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum