Demirtaş: MHP'den de bize oy verecekler

Demirtaş: MHP'den de bize oy verecekler
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, genel seçimlerde MHP'den de kendilerine oy vereceğini söyleyen kişilerin olduğunu açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis HDP grup yönetim toplantı salonunda gazetecilerle bir araya geldi.

"MHP'DE BİZE OY VERECEK"

HDP için baraj sorununun tamamen ortadan kalktığını söyleyemediğini belirten Selahattin Demirtaş, "MHP’den de bize oy vereceğini söyleyen kişilerle tanıştığımı söyleyebilirim."dedi. Demirtaş, açıklamalarına şöyle devam etti;

"AKP'DE CİDDİ BİR DÜŞÜŞ VAR"

"Barajı aşabileceğimizi düşünüyorum. Anketlerde öyle gösteriyor. HDP’nin baraj sorunu bitti, çok iyi oy oranlarına ulaştık diyecek durumda değilim. AKP’de ciddi düşüş var. Tahminlerime göre Tek başına iktidarı kaybetmenin tam sınırında AKP. Daha iki ay var önümüzde. Biz baraj sınırında, AKP iktidardan düşme sınırında. MHP’den de bize oy vereceğini söyleyen kişilerle tanıştığımı söyleyebilirim. Biz hedef olarak AKP’yi geriletmek için bir kampanya yürütüyoruz. Hedefimizdeki parti muhalefet partileri değil. İktidar partisi seçim kampanyasında siyasi olarak hedefimiz olacak."

"İZLEME HEYETİ KONUSUNDA ERDOĞAN İLE HÜKÜMET ANLAŞAMIYOR"

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İzleme Heyeti konusunda AKP ile Cumhurbaşkanı tarafından ayrı ayrı listeler hazırlandığını ve bu konuda anlaşamadıklarını belirterek, "Bir sonraki İmralı ziyaretine İzleme Heyeti de dahil olursa müzakereler başlamış olacak. Müzakereler başlarsa kongrenin (silahsızlanma kongresi) toplanma tarihi de netleşir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum