Yakalanan Teröristlerin Şok Planı Ortaya Çıktı

Yakalanan Teröristlerin Şok Planı Ortaya Çıktı
İstanbul'da yakalanan teröristlerin bilgisayarlarındaki harddiskte iki farklı eylem planı deşifre edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafındanBahçelievler'deki operasyonda yakalanan ve dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan 2 şüphelide ele geçirilen harddisk'te yapılan inceleme sonrasında, toplam 18 sayfalık 2 farklı eylem planı ortaya çıktı.

Üst düzey bir Emniyet yetkilisinden alınan bilgiye göre, DHKP-C'nin ele geçirilen eylem planlarının, saldırı hazırlığındaki tüm üyelerine dağıtıldığı iddia edildi.

EMNİYET VE ASKERİ TESİSLER ÖNCELİKLİ HEDEF

Eylem planlarında; başta Emniyet ve askeri tesislere yapılacak saldırılara öncelik verilmesi gerektiğine değinildi. Örgüt üyelerinin kimliklerinin belirlenmemesi için telefonla görüşmelerin kesin olarak yasaklandığı öne sürüldü. 

POLİS KIYAFETLİ EYLEM YAPILMASI PLANLANDI

Örgüt elemanlarının şüphe çekmemek için polis kıyafeti giyerek eylem yapması, motosikletli olarak vur-kaç yöntemi kullanmaları ve tanınan işadamlarının yatlarına denizden saldırılar yaparak eylemlerin ses getirmesinin planlandığı iddia edildi. 

DÜZENLİ SİLAH VE BOMBA EĞİTİMİ YAPILMASI

Eylem planlarında, eylemcilerin düzenli olarak silah ve bomba eğitimi yapmaları istenirken, parmak izlerinden yakalanmamaları için plastik eldiven kullanmaları gerektiği belirtildi. 

EYLEM PLANLARI EMNİYET VE ASKERİ KURUMLARA DAĞITILDI

İstanbul Emniyeti'nin, örgütün yapabileceği herhangi bir saldırı karşısında güvenlik güçlerinin hazırlıklı olması amacıyla, iki raporun yurt genelinde tüm Emniyet birimlerine ve askeri kurumlara dağıtıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.