Alkolik Adamın Karısından İnanılmaz Vefa

Alkolik Adamın Karısından İnanılmaz Vefa
İçki içtiği sırada eşine sinirlenip bira bardağı fırlatan koca, “yaralamaya teşebbüs”ten 3 ay hapis cezası aldı. Şikâyetini geri alan kadın ise hakimden eşine para cezası verilmemesini istedi; “Onu da ben ödemek zorunda kalırım.”

Çalışmayan ve sürekli içki içen kocası yüzünden, ev işlerinde çalışarak evini geçindiren Gülten Paça’nın eşini evde içki içerken görünce sinirlenmesi üzerine tartışma çıktı. “Yine mi içiyorsun” diyen karısına sinirlenen kocası, küfür ederek önündeki bira bardağını fırlattı.

Evin geçimi için uğraşıp didinen kadın, kafasına doğru gelen bardaktan yaptığı hamleyle kurtuldu ve polis çağırdı. Savcılık, başlattığı soruşturmayla Çetin Paça hakkında eşini kasten yaralamaya teşebbüs ve hakaret suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Mahkeme günü Gülten Paşa, çocuklarıyla birlikte katıldığı duruşmada, şikayetini geri aldı. Eşi ise bardağı korkutmak için attığını söyledi. Bunun üzerine hakaret suçundan açılan dava düşse de, kasten yaralama suçundan açılan davanın şikâyetin geri alınmasıyla düşmeyeceğini belirten hakim bu suçtan ceza verdi.

Bardağın isabet etmemesi üzerine suçun teşebbüs aşamasında kaldığını belirten hakim, 3 ay hapis cezası verdi. 75 güne indirilen cezanın 1500 lira adli para cezasına çevirdi. Bu sırada kadın hakimden para cezası verilmemesini istedi. Sebebi ise işsiz kocası yüzünden bu parayıda kendisinin ödemek zorunda kalacağı korkusuydu.

Kadının, “Para mı ödeyeceğiz? O da benden çıkmasın” demesi üzerine hakim, cezanın ertelendiğini, eşinin 5 yıl içerisinde suç işlememesi halinde bu para cezasının da ödenmeyeceğini belirtmesiyle kadın rahatladı.

Habervaktim.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum