Erbil'de ABD Konsolosluğu Yakınında Patlama

Erbil'de ABD Konsolosluğu Yakınında Patlama
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinin Ankawa semtinde ABD Başkansolosluk binasının yakınında patlama meydana geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinin Ankawa semtinde Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Başkonsolosluk binasının yakınında bombalı bir saldırı gerçekleşti.

Saldırı sonucunda bazı güvenlik güçleriyle sivilleri yaralandığı kaydediliyor.

Ankawa Caddesi'ndeki patlamanın ardından kısa süreli bir çatışma çıktı. Peşmerge güçlerinin olası saldırı ihtimali üzerine havaya ateş etmesi gerginliğe ve korkuya neden oldu. Patlamanın ardından ABD Başkonsolosluk binasının hemen karşısında bulunan bir kafeteryada yangın çıktı. Olay yerinden dumanlar yükseldi.

Patlama ve silah seslerinin üzerine bölgeye çok sayıda güvenlik gücü ile itfaiyeci sevk edildi. Peşmerge güçleri Ankawa'ya giden yolları trafiğe kapatarak yoğun güvenlik önlemleri aldı. İtfaiye ekipleri ise patlamanın ardından çıkan yangına müdahale etti.

Bölgedeki AA muhabirinin edindiği bilgiye göre saldırı bir intihar eylemcisinin kendisini patlatması üzerine gerçekleşti. Erbil polisi, ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz bir bilgi vermedi. Ancak caddenin işlek olması nedeniyle ölü ve yaralı sayısı olabileceği belirtiliyor.

Güvenlik güçlerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.