Başbakan’dan Turgut Özal paylaşımı

Başbakan’dan Turgut Özal paylaşımı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 22. yıldönümü dolayısıyla resmi Twitter hesabından bir ileti paylaştı.

Davutoğlu, Turgut Özal’ın kabrini ziyareti esnasında çekilen bir fotoğrafı yayınlayarak iletiye, ‘’Vefatının 22. yılında merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı rahmetle anıyorum’’ notunu düştü.

Başbakan paylaştığı iletiye ayrıca, Özal’ın vefatının yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajın linkini de ekledi.

6-045.jpg
 

DAVUTOĞLU’NUN YAYINLADIĞI MESAJ

Başbakan Davutoğlu, ’’Ölümünden sonra İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Han’ın manevi huzurunda olmak istediğini vasiyet eden Turgut Özal, merhum Menderes’in yanı başındaki mütevazı mezarıyla demokrasi ve hukuk mücadelemizin en önemli simgelerinden biridir’’ dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 22. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Davutoğlu yayınladığı mesajda, ‘’Cumhuriyet tarihimizin en değerli liderlerinden biri olan 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı ölümünün 22. yıl dönümünde milletçe rahmetle, minnetle ve özlemle yâd ediyor, bir kez daha mekânı cennet olsun diyoruz’’ açıklamasında bulundu.

’’EN ÖNEMLİ SİMGELERİNDEN BİRİDİR’’

Ahmet Davutoğlu merhum Turgut Özal’ın demokrasi ve hukuk mücadelesindeki önemine değinerek, ‘’Ölümünden sonra İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Han’ın manevi huzurunda olmak istediğini vasiyet eden Turgut Özal, merhum Menderes’in yanı başındaki mütevazı mezarıyla demokrasi ve hukuk mücadelemizin en önemli simgelerinden biridir’’ değerlendirmesini yaptı.

’’ÖZLEMLE YAD EDİYORUZ’’

Başbakan Davutoğlu, merhum Özal’ın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye’yi ileriye taşıdığını vurgulayarak, ‘’Bu ülkenin bütün evlatları ve bütün vatandaşlarımız merhum ve mağfur Turgut Özal’ın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığında Türkiye’yi hangi vesayet odaklarından alarak nereye taşıdığını, militarizme karşı verdiği mücadeleci kimliği ile sivil karakterini, ülkemizin kalkınması için verdiği büyük gayreti, demokrasimize ve kalkınmamıza kazandırdığı tarihi mesafeyi hiçbir zaman unutmayacaktır. Milletlerin kaderinde müstesna şahsiyetler olarak görülen isimlerden biri olan Merhum Turgut Özal’ı vefatının yıldönümü olan bu mübarek Cuma gününde tekrar rahmetle ve özlemle yad ediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum