Resmen İhanet

Resmen İhanet
Avrupa’nın “soykırım” kararı karşısında milletçe ayağa kalkarken, Çözüm Süreci’yle iyice palazlanan HDP açıkça Türkiye düşmanlarının safında yer aldı. HDP, Meclis’in ortak tepkisine imza atmadı.

Av­ru­pa Par­la­men­to­su­’nun 1915 olay­la­rı­nı "soy­kı­rım" ola­rak ni­te­len­di­ren ka­rar ta­sa­rı­sı­nı ka­bul et­me­si kar­şı­sın­da mil­let­çe aya­ğa kal­kar­ken, HDP açık­ça Tür­ki­ye düş­man­la­rı­nın sa­fın­da yer al­dı. TBMM’­de gru­bu bu­lu­nan si­ya­si par­ti­le­rin, böy­le­si mil­li bir ko­nu­da bi­ra­ra­ya ge­le­rek Av­ru­pa­’nın “soy­kı­rı­m” if­ti­ra­la­rı­na kar­şı or­tak tep­ki gös­ter­me­si plan­lan­dı. An­cak AK Par­ti, MHP ve CHP’­nin des­tek ver­di­ği bil­di­ri­ye HDP im­za at­ma­dı.

YOK HÜK­MÜN­DE­DİR

HDP’­nin ka­tıl­ma­dı­ğı or­tak açık­la­ma­da, AP’­nin söz­ko­nu­su ka­ra­rı­nın ka­bu­lü­nün müm­kün ol­ma­dı­ğı ve yok hük­mün­de bu­lun­du­ğu bil­di­ril­miş­ti. Açık­la­ma­da “Ta­rih ve hu­ku­ku hi­çe sa­yan bir ka­rar­dır. Bu ta­raf­gir tu­tu­mu şid­det­le kı­nı­yo­ru­z” de­nil­di.  

ÖN­DER KAR­ŞI ÇIK­TI 

TBMM Baş­ka­nı Ce­mil Çi­çek, Mec­lis Baş­kan­lık Di­va­nı ola­rak or­tak bir açık­la­ma ile Av­ru­pa­’ya tep­ki gös­te­ril­me­si­ni is­te­di. Mec­li­s’­te gru­bu bu­lu­nan si­ya­si par­ti­le­rin tem­sil­ci­le­rin­den olu­şan Di­va­n’­ın tüm üye­le­ri­ne ula­şı­la­rak, AP’­ye kar­şı or­tak açık­la­ma ya­pı­la­ca­ğı bil­di­ril­di. AK Par­ti, MHP ve CHP’­li üye­ler des­tek ve­rir­ken, HDP’­li üye Sır­rı Sü­rey­ya Ön­der “Bu­na ka­tıl­ma­ya­cak­la­rı­nı­” bil­dir­di. Bu tav­rıy­la Er­me­ni­ci­le­rin ya­nın­da yer alıp, Tür­ki­ye­’ye olan düş­man­lı­ğı­nı bir kez da­ha or­ta­ya ko­yan HDP’­nin oy­la­rı­nı ar­tır­dı­ğı, yüz­de 10 ba­ra­jı­nı aşa­bi­le­ce­ği­nin ko­nu­şu­lu­yor ol­ma­sı “Tür­ki­ye düş­man­la­rıy­la bir­lik­te ha­re­ket eden, te­rör ör­gü­tü­nün si­ya­si uzan­tı­la­rı­nın oy­la­rı na­sıl olu­yor da ar­ta­bi­li­yo­r” yo­rum­la­rı ya­pı­lı­yor; bu tab­lo­da çö­züm sü­re­ci­nin pa­yı bu­lun­du­ğu kay­de­di­li­yor.

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum