Küstahlığın Heykeli!

Küstahlığın Heykeli!
Danimarka Kopenhag Belediyesi, sözde Ermeni soykırımı anısına Kultorvet Meydanı’nda heykel sergisi açıyor. Türkiye Büyükelçiliği, girişimi kınadı.

DA­Nİ­MAR­KA Mil­li­yet­çi Par­ti­si­’ne men­sup Ko­pen­hag Be­le­di­ye Baş­ka­nı Carl Chi­ris­ti­an Ebes­sen, gi­ri­şi­mi eleş­ti­ren­le­re “Bi­zim ifa­de ve sa­nat öz­gür­lü­ğü­mü­ze ke­sin­lik­le ka­rı­şa­maz­sı­nız!” şek­lin­de küs­tah bir ya­nıt ver­di. Söz­de ‘soy­kı­rı­m’ anı­sı­na ser­gi­le­ne­cek hey­ke­lin Er­me­ni hey­kel­tı­raş Al­len Sa­yegh ta­ra­fın­dan ya­pıl­dı­ğı öğ­re­nil­di. ‘Soy­kı­rım Anı­tı­’ ola­rak ad­lan­dı­rı­lan hey­ke­lin ma­yıs ayın­da 10 gün sü­re ile Kul­tor­vet Mey­da­nı­’n­da ser­gi­le­ne­ce­ği bil­di­ril­di.

DI­ŞİŞ­LE­Rİ SOY­KI­RIM DE­ME­Dİ

Öte yan­dan bir açık­la­ma da Da­ni­mar­ka Dı­şiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı­’n­dan gel­di. Ba­kan Mor­ten Li­de­ga­ard, Ber­ling­ske Ga­ze­te­si­’ne yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Da­ni­mar­ka Hü­kü­me­ti ola­rak 1915 yı­lın­da ya­şa­nan tra­jik olay­la­rı in­kâr et­mi­yo­ruz an­cak ya­şa­nan­la­rı da res­men ‘soy­kı­rı­m’ ola­rak ta­nı­mı­yo­ru­z” de­di.

FARK­LI GÖ­RÜŞ­LER VAR

­­­­Da­ni­mar­ka her ne ka­dar ‘soy­kı­rı­mı­’ ta­nı­ma­sa da Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­’nın aç­tı­ğı fol­ked­rab.dk (fol­ked­rab=soy­kı­rım) si­te­sin­de Er­me­ni soy­kı­rı­mı baş sı­ra­da yer alı­yor. Ay­nı za­man­da gör­sel­le­rin­de Er­me­nis­ta­n’­ın do­ğal sı­nır­la­rı içe­ri­sin­de Do­ğu Ana­do­lu ve Ak­de­ni­z’­in de içe­ri­sin­de bu­lun­du­ğu bir ha­ri­ta­ya da yer ve­ri­yor. 

basliksiz-12-024.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum