Parsel Parsel İsraf

Parsel Parsel İsraf
Bir ülkenin 13 yıldır nasıl yönetildiğine dair “ince” ve “etkili mesajlar” peş peşe geliyor.

13 yıllık iktidarları döneminde çok önemli icraatlarda bulunduklarını iddia eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da katıldığı parti programında önemli bir de itirafta bulundu.

İsraf konusunda karnemiz kırık diye söze başlayan Arınç, “İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz” dedi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Vatandaştan vergi dahi alınmadan bu memleket idare edilebileceğini” itiraf ederken iktidarları döneminde yapılan israfın boyutuna ilişkin çarpıcı bir tespitte bulunmuş oldu.

Gökçek ve Aksaray açıklamaları tazeliğini koruyor

Melih Gökçek’in Ankara’yı parsel parsel sattığını canlı yayında tüm Türkiye’nin  gözünün içine bakarak açıklayan Arınç’ın dünkü israf sözleri de böylelikle kayıtlara geçmiş oldu. Ak Saray’da yapılan şatafat/israf konusunda rahatsızlığını daha önce medya önünde dile getiren Bülent Arınç’ın 8 Haziran sonunda verdiği randevuya sayılı günler kala ne tür önemli açıklamalar yapacağı merak konusu.

Bursa’da partisinin verdiği ahde vefa yemeğinde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır” ifadelerini kullandı.

İsraf konusunda karnemiz kırıktır

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde partilileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, israf konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Arınç, yemek duası ile ilgili bir fıkra anlatırken israf konusuna değinerek, “İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır. Haberiniz olsun. ‘Allah israf edenleri sevmez diyor. Belediye başkanı  da, milletvekili de, anne baba olarak ebeveyn olarak siz de israf etmeyeceksiniz. Çocuk da israf etmeyecek. O pahalı ambalajlı şeylerden alıp da yarısını atmak, ekmeğin yenmemiş kısımlarını çöp tenekesine koymak, yemeği sünnetlemeden, ucundan alıp artık hale getirmek bizim inancımızda yok. Bizim inanç ve geleneklerimiz, ekmek kırıntılarını bile elimizi böyle ıslatıp kırıntıları ağzımıza atmaktan geçer. Eğer bu yemek duaları Türkçe yapılabilse bir kısmımız bundan ders alacağız. İnsanın ürpermesi lazım. Allah, israf edenleri sevmez. Peygamberimiz, ‘Bir akarsuda abdest alsan bile israf etme’ buyuruyor. Yarım saatlik yemek duasına ihtiyaç yok. Yemek duaları Türkçe olsa da, bir kısmımız bundan ders alacağız. İnşallah hocalarımız duyar. Arapça’nın ardından Türkçe birkaç kelime dua eder, ne söylediğini anlarız” dedi.

Askerlik Bin Euro’ya Düşecek

7 Haziran seçimlerinde Avrupa’daki hedeflerinin 1 milyon kişiyi sandığa götürmek olduğunu söyleyen Arınç, “Biz sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da kullanılan oyların da yüzde 60’ını alıyoruz. Diğer bir önemli konu da bu oylar sayesinde birçok parti seçim barajını geçemeyecektir. Avrupa’da işsizlik oranı çok yüksek, işsiz olan Türklerin sayısı yüzde 45’lerde. Şuanda gençlerden askerlik için alınan 6 bin Euro’yu seçimlerden sonra bin Euro’ya düşüreceğiz” dedi.

Gül de “Her şey bugünden daha iyi olabilirdi” demişti…

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçtiğimiz günlerde Financial Times Türkiye Zirvesi’nin kapanışında yaptığı konuşma da, “7 Haziran’da muhalefet sandıktan güçlenerek çıkar” sözlerinin devamında önemli bir tespitte daha bulunmuştu. Gül’ün o günden sonra seçim tahminleri üzerine yaptığı tespitiler medyada geniş yer bulsa da aslında geceye damgasını vuran şu tespiti gözlerden kaçırılmıştı: “Her şey bugünden daha iyi olabilirdi. Bu bir gerçek.”

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum