Niyazi Çevik’ten Açıklama

Niyazi Çevik’ten Açıklama
“TÜBİTAK attı GAZİ 12 Bin TL maaşla işe aldı” başlıklı haberimize Niyazi Çevik vekili Ebru Paker’den bir açıklama geldi.

İşte Çevik'in haberinize cevabı aynen şöyle:

www.habervaktim.com adresinde, 07.04.2015 tarihinde “TÜBİTAK attı GAZİ 12 Bin TL maaşla işe aldı;” başlığı altında bir habere yer verilmiş ve haber içeriğinde aralarında müvekkilim Niyazi ÇEVİK’in de bulunduğu birkaç Gazi Üniversitesi idari personeli hakkında ithamlarda bulunulmuştur. Haber içeriğinde müvekkilim Niyazi ÇEVİK hakkında bulunulan ithamlar için:

  • Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Niyazi Çevik’in Paralel Yapı Diye Bahsedilen Örgütle Bağlantısı Olduğu İddiasına Cevap Olarak:

Bilgi İşlem Dairesi başkanı müvekkilim Niyazi Çevik ile ilgili olarak paralel yapı diye bahsedilen örgütün elemanı olduğu iddiası iftiradan ibarettir. 20 yıllık devlet memuru ve tecrübeli bir yönetici olan müvekkilim Niyazi ÇEVİK, geçmişi başarılarla dolu, hiçbir örgüt ve siyasi çevreyle ilgisi olmayan, amirleri dışında kimseden talimat almayan, hakkında bugüne kadar adli veya idari bir soruşturma bulunmayan, dürüst, işine son derece bağlı ve sorumluluk sahibi bir yöneticidir.

  • TÜBİTAK ve Emniyetteki Kripto Şüphelilerinin Üniversiteye Haksız Şekilde Alındığı ve Niyazi ÇEVİK’in Emniyetten İhraç Edildiği İddiasına Cevap Olarak:

Haberin bu kısmında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışan müvekkil Niyazi ÇEVİK “kripto” tabiriyle casus gibi lanse edilmeye çalışılmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Gazi Üniversitesi’ne geçen Niyazi ÇEVİK;  haberde bahsedildiği üzere Bayburt Emniyet Müdür Yardımcısı değil Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu’nda Şube Müdürü olarak görev almıştır. Ayrıca kurumdan ayrılışı ihraç yoluyla gerçekleşmemiş; her iki kurumun da oluruyla NAKİL yoluyla Gazi Üniversitesi’ne geçiş yapılmıştır. Müvekkil Ankara Üniversitesi, Fen Fakültesi, Matematik bölümü mezunu olup Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bilgi işlem birimlerinde; İçişleri Bakanlığı, Polis Akademisi ve Polis Okulu gibi yerlerde ise eğitim birimlerinde çalışmış olup istihbarat, kaçakçılık gibi kozmik bir birimde de görev almamıştır. Aynı zamanda geçmişi taltif ve takdirlerle dolu sicili yüksek başarılı bir yöneticidir.

  • Yeni Alınan Personele Haksız Şekilde İstihdam Yapıldığı İddiasına Cevap Olarak:

İhtiyaç olan bilişim personeli resmi kadrolara sınavla usulüne uygun alınmıştır. Eski personelin görevi dahilinde sisteme erişimi de devam etmektedir. Dolayısıyla akademisyenlerin kayıtlarının silindiği ve diğer personelin erişiminin engellendiği yönündeki haber gerçek dışıdır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. 17.04.2015

Niyazi ÇEVİK vekili Av. Ebru PAKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.