Fast Food İşçileri İsyanda

Fast Food İşçileri İsyanda
ABD’de fast foodlarda saati 8 dolara (22 lira) çalışan işçiler asgari ücretin 15 dolara (40 lira) çıkarılması için sokaklara döküldü.

ABD’nin Chicago, Denver, Washington, Pittsburgh, Los Angeles, Albany, Seattle ve New York şehirleri başta olmak üzere toplam 230 şehir ve okul kampüsünde asgari ücretle ilgili protestolar yapıldı. ABD’nin yanı sıra Sao Paulo’dan Tokyo’yakadar onlarca şehirde de asgari ücretin artırılması için çalışanlar sokaklara çıktı. 
 
ABD’deki gösterilerde fast food sektöründeki işçilere sağlık, otelcilik ve eğitim alanında çalışanlar da destek verdi. New York’taki gösteriye inşaat işçileri de katıldı. Gösterilerde işçiler, asgari saat ücretinin en az 15 dolara çıkarılmasını talep ederek, “Yaşamak için, ailelerimizi geçindirebilmek için istiyoruz” sloganlarıyla yetkililere seslendi. New York’ta yaşayan ünlü sinema oyuncusu Alec Baldwin de Times Meydanı’ndaki gösterilere destek verdi. McDonald’s, Burger King ve Wendy’s gibi firmalar ise konuyla ilgili açıklamalarında, bayilik verdikleri restoranlarda çalışan kişilerle ilgili kararların kendilerine ait olmadığını belirtti. 
 
ABD’de bu işletmelerde yaklaşık 18 milyon kişi çalışıyor. Yıllık ekonomik faaliyeti ise 2 trilyon dolarlık bir hacme ulaşıyor. Ortalama ücretin 7,25 dolar olduğu belirtiliyor. Colorado, Maine, California, Oregon ve Washington eyaletleri 12 dolara çıkarmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum