Obama'ya Skandal PKK Mektubu

Obama'ya Skandal PKK Mektubu
Uluslararası PEN Başkan Yardımcısı Kathmann, Obama'ya yazdığı mektupta, PKK'nın 'terör örgütleri listesi'nden çıkartılmasını istedi.

Uluslararası PEN Başkan Yardımcısı Lucina Kathmann, PKK'nın "terör listesi"nden çıkartılması için ABD BaşkanıBarack Obama, Dışişleri Bakanı John Kerryve Amerikan Kongresine bir mektup yazdı.

'PKK ABD VATANDAŞLARI İÇİN TEHLİKELİ DEĞİL'

Kathmann, mektubunda, "PKK'yı 'yabancı terör örgütleri listesi'nden çıkartmanızı talep ediyorum. Bu kurum ABD ve onun hiçbir vatandaşına karşı tehlike teşkil etmemektedir, etmemiştir. Ayrıca gün geçtikçe ABD vatandaşlarının anladıkları o ki, artık Kürt halkı ABD için önemli müttefiktir. Radikal İslamcı kesimlerin teşkil ettiği tehlikenin Yakın Doğu'da dağılmasını kontrol edebilecek önemli bir kontrol sunan Kürt halkı, Irak ve Suriye'de istikrarı ve güvenliği sağlayabilecek ve koruyabilecek kuvveti temsil etmektedir" ifadelerini kullandı.

'LİSTEDEN ÇIKARTIN'

PEN Başkan Yardımcısı Lucina Kathmann, mektubunun sonunda, "Bölgede 20 seneyi aşkın süredir iletişim içerisinde olduğum yazarlardan ve bulunduğum geziler sonucu edindiğim tecrübeden yola çıkarak belirtmeliyim ki, yetkin Kürt müttefikler önünde engel bulundurmanın zamanı değil. Lütfen PKK'yi 'terör listesi'nden çıkartın" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum