Bilecik’te AP Kararına Tepki

Bilecik’te AP Kararına Tepki
Bilecik’te, Vatan Partisi Bilecik İl Örgütü öncülüğünde bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütleri adına yapılan açıklamada, Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından alınan sözde Ermeni soykırım kararı kınandı.

Teyfikbey Caddesi üzerinde bulunan parti binasında toplanan partililer, yürüyerek aynı cadde üzerinde bulunan Kültür Sitesi Aile Çay Bahçesi’nin önüne geldi. Burada açıklama yapan Vatan Partisi Bilecik İl Yöneticisi Eren Güngör, Ermeni soykırımı Emperyalist bir yalan olduğunu ve Papa’nın fetvasından sonra Avrupa Parlamentosu’nun da Haçlı Seferine katıldığını belirtti. Güngör, “Avrupa Ortaçağ’a dönüyor. Avrupa Parlamentosu, dün aldığı Ermeni Soykırım kararıyla Türkiye’mize düşmanlığını ilan etmiştir. Birinci Dünya Savaşı yıllarında Türkiye’mize karşı savaş koşullarında, emperyalist propaganda merkezlerinde uydurulan yalanlar, çöplükten çıkarılıp yeniden dayatılmaktadır. Bu karar Avrupa emperyalizminin Türkiye’yi bölmek ve Büyük Kürdistan kurmak hayalleri içinde sinir nöbetleri geçirdiğini sergilemektedir. Avrupa emperyalizmi, bu kararıyla vatan savunmasını mahkum etmeye kalkmıştır. Türkiye’nin vatan bütünlüğü iradesini kırma çabası içindedirler. Lozan’da, Berlin’de, Paris’te ve bütün Avrupa başkentlerinde ilan ettiğimiz gerçeği bir kez daha emperyalist Avrupa’nın yüzüne çarpıyoruz” dedi.

“AVRUPA PARLAMENTOSUNUN EMPERYALİST KARARINI YIRTIYOR VE AVRUPA ÇÖPLÜĞÜNE ATIYORUZ”

Güngör açıklamasının bir bölümünde, Ermeni soykırımının emperyalist bir yalan olduğunu belirterek, “Ermeni soykırımının uluslararası bir yalan olduğunu Ermeni soykırımının tarihsel bir yalan. Soykırım yapmadıklarını ve vatanı savunmadılar. Arkasında Amerikan emperyalizmi vardır. Burada doğrudan doğruya vatanımızı bölme, Türkiye toprakları dahil Suriye, Irak, İran toprakları üzerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Büyük Kürdistan planı var. Onun için bütün milletimiz, bütün insanlık bu kararın özünü çok iyi anlamalıdır. Zamanın özgürlükçü ve devrimci Avrupası, bu emperyalist kararı hiçbir zaman kabul etmeyecektir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararını onların gözlerine dayayacağız. Elimizde bu karar varken kimsenin karşısında eğilip bükülmeyiz. Bizler Vatan Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Şehit ve Gazi Aileler Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği üyeleriyiz. Kısacası biz, ’Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır, soykırım yapmadık vatan savunduk’ diyenleriz” dedi.

Açıklamaları ardından gurup olaysız bir şekilde ayrıldı.

Bilecik’te AP Kararına Tepki

Bilecik’te AP Kararına Tepki

Bilecik’te AP Kararına Tepki

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.