Babacan'dan Dolar Tavsiyesi: Onu Dinleyin

Babacan'dan Dolar Tavsiyesi: Onu Dinleyin
Ali Babacan, dolar konusundaki kısa süren suskunluğunu bozdu ve herkesin Merkez Bankası'nı takip etmesi gerektiğini söyledi.

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ve G20oturumları kapsamında ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Başbakan Yardımcısı Babacan, temaslarının ardından AA ve TRT'nin sorularını yanıtladı.

Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Babacan, TL'deki değer kaybına ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:      

HERKES MERKEZ BANKASI'NI DİNLEMELİ     

"Benden, 12,5 yıllık iktidarlık dönemimizde kurlarla alakalı bir açıklama duymadınız. Çünkü, serbest kur rejimi uyguluyoruz. Ama ben hep şuna da vurgu yapıyorum: Eğer, kurlarla ilgili dikkat edilmesi gereken bir açıklama varsa, o da Merkez Bankamızın yaptığı açıklamalardır ve açıklamalarından öte Merkez Bankamızın yaptıklarıdır. Serbest kur rejimi uyguluyoruz, ancak kurdan enflasyona geçişgenlik olduğu için merkez bankası tabii ki kur konusunda kayıtsız kalmıyor, kalamıyor. Ben, herkese, Merkez Bankamızın dediklerini ve yaptıkları yakından takip etmesi tavsiye ediyorum."

Babacan, IMF ve Dünya Bankası'nın Türkiye'nin büyüme tahminlerini aşağı çekmesine yönelik olarak ise bu kuruluşların sürekli güncellenen beklentilerini belirlemekte farklı yöntem ve kriterler kullandığına işaret ederken, "Bizim de kendi iç tahminlerimiz, çalışmalarımız var. Biliyorsunuz, orta vadeli programda bu yıl büyümenin yüzde 4 olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiğimizi söylemiştik. İlk çeyrek sonuçlarını 10 Haziran'da alacağız. İlk çeyrek sonuçları çıkmadan, yılın tümüyle ilgili tahminlerimiz konusunda herhangi bir revizyona gitmek istemiyoruz" dedi.

Babacan, dünya ekonomisi ve Türkiye'yi çevreleyen bölgenin "enteresan" dönemden geçmesinin büyümeye ilişkin projeksiyonları zorlaştırdığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.