Skandalın Arkasından Fikret Seçen Çıktı

Skandalın Arkasından Fikret Seçen Çıktı
Eski Kartal Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı N.T.'yi eski özel yetkili savcı Fikret Seçen’in dinlettiği ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın paralel örgüte yönelik son operasyonunda gözaltına alınan 29 polisle ilgili dosyanın ayrıntıları netleşiyor. 'Casusluk' ve 'darbe teşebbüsü' ile suçlanan polislerin cürümlerinden biri, eski Kartal Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın kağıt üstünde 'emekli hakim' olarak gösterilerek dinlenmesiydi. 'Emekli hakim' N.T.'nin 'suç örgütü' kurduğunu iddia eden zanlılar, onun hem cep telefonunu hem de makam telefonlarını kayda aldı. Sözkonusu usûlsüzlüğün altından, eski 'Ergenekon' savcılarından dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen çıktı. Kartal Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı N.T.'nin dinlendiği hukuksuz soruşturmayı Seçen'in yürüttüğü ortaya çıktı.

10 YERE 'EMEKLİ' YAZMIŞLAR

Paralel yapının emniyet ve adliyedeki mensuplarının deşifre olmasıyla birlikte İstanbul'dan Gebze'ye düz savcı olarak atanan Fikret Seçen, Hakim N.T. ile ilgili soruşturmayı örgütsel herhangi bir bağlantı oluşmamasına rağmen başlattı. Seçen, N.T.'yi dinletmek için 13 Ocak 2011'de 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden talepte bulundu. Dönemin 13. Ağır Ceza Başkanı Nurullah Çınar, 'suç örgütü kurmak' suçlamasıyla Hakim N.T.'nin 3 ay süreyle dinlenmesi izni verdi. Dinleme talep raporunda Hakim N.T.'nin 'emekli' olduğu, 10 ayrı yere yazıldı. Sözkonusu mahkeme, N.T.'nin emekliliğinin gerçek olup olmadığına ilişkin hiçbir araştırmaya girişmeden dinlenme talebini onayladı.

TALEPLERİ KABUL ETMEDİ

Hakim N.T.'nin neden hedefe alındığı ise tüm ayrıntılarıyla netleşti. 2011 ve 2012 yılları arasında paralel örgüt üyeleri tarafından onay vermesi için kendisine iletilen çeşitli dinleme taleplerine N.T.'nin karşı çıktığı, sözkonusu talepleri kabul etmediği öğrenildi. Paralel örgüt, bir yıl içinde Kartal Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı N.T.'ye giderek 4 ayrı soruşturma için birçok kişi hakkında dinleme izni istedi. N.T. ise paralel polislerin isteklerine boyun eğmedi. Bunu gören örgüt üyeleri, kendilerine rakip olarak gördükleri N.T.'nin özel hayatına ilişkin bilgileri elde etmek için onu sahte belgelerle dinletmeye başladı.

SEÇEN: ARŞİVİ YEDEKLEYİN

Hakim N.T.'yi dinlemeye başlayan paralel örgüt, her nasılsa 19 gün sonra onun 'emekli' olmadığını fark etti. Dinleme faaliyetinin sonlandırılması için dönemin 'paralel' polisleri, girişimde bulundu. Ancak soruşturmayı yürüten Fikret Seçen, Hakim N.T.'ye ait tüm dinleme kayıtlarının ayrı bir veri taşıyıcısına koplayanmasını, TİB'deki kayıtların ise imha edilmesini istedi. Ayrı bir harddiske taşınan özel konuşmaların akıbeti ise bilinmiyor. Şüpheli polislerin, 'dinlemeyi sonlandırın' şeklindeki talep raporunda N.T'nin görevinin başında olduğunu nasıl tespit ettiklerine dair bir bilgi de bulunmuyor.

Sahteciliğin altında 3 imza

Eski Kartal Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı N.T.'nin paralel örgüt tarafından dinlenmesine ilişkin talep, dinleme bitim ve imha yazılarında imzaları-parafları bulunan şüpheli polisler arasında dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, yardımcısı Ahmet Davulcu ve Teknik Takip İzleme Büro Amiri Ahmet Kalender yeralıyor. Savcılık, şüpheli polislerin bu eylemleriyle resmi belgede sahtecilik yaptıkları, maksatlı ve yanıltıcı bilgilerle evrak tanzim ederek adli makamları yanılttıkları, karar talebinde bulunulmasına imkan sağladıkları ve görevi kötüye kullandıkları tespitinde bulundu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.