Yalçın Akdoğan: Buna izin vermeyiz

Yalçın Akdoğan: Buna izin vermeyiz
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti'nin seçim otobüslerinin saldırılara maruz kaldığını hatırlattı ve uyardı:

Seçim çalışmaları kapsamında Bala'yı ziyaret eden Akdoğan, ilçe  merkezinde vatandaşlarla selamlaştı.

Bala Belediyesini ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan  Akdoğan'a, Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz tarafından ilçenin sembolik anahtarı  verildi.
 
Akdoğan, daha sonra Atatürk Parkı'nda vatandaşlara hitabında,  cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, "yüzde 70'lik oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'a sahip çıktıkları için" Balalılara teşekkür etti. Seçimin huzur içinde geçmesinin çok önemli olduğunu belirten Akdoğan,  dün HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş edilmesi olayını kınadıklarını ve olayın  sorumluların yakalandığını anımsattı.
 
Yalçın Akdoğan, bu tarz olayları lanetlediklerini ifade ederek, şunları söyledi:
 
"Silah provokasyon demektir. Seçim zamanlarında bu tür provokasyonlar  devreye giriyor, kirli eller devreye giriyor ve bir şekilde milletin iradesini  yönlendirmeye çalışıyor. Bunlara izin vermeyiz, bunları hoş da karşılamayız,  kınarız, gereğini yaparız. Dün Doğu'da, Güneydoğu'da bizim parti otobüslerimiz  saldırıya maruz kaldı, taşlandı. Adaylarımızın orada kampanya yürütmesi  engellenmeye çalışılıyor. Bunların da görülmesi lazım, çifte standart olmaz, hep  tek tarafı görmeyeceğiz. Oralardaki bu taşlayanların, Ak Parti'nin kampanyasını  engellemeye çalışanların kim olduğu çok açık belli. Burada organize bir çaba var.  Bunların da kınanması, engellenmesi lazım."
 
ARTIK ESKİ TÜRKİYE'YE DÖNEMEYİZ
 
"Siyaset bir savaş değil, biz, birbirimizin düşmanı değiliz, bu bir  rekabet" diyen Akdoğan, "Onun için siyasi rekabette dostluk kazanır ve her şeyin  üzerinde olan Türkiye'nin menfaatleridir. Nezaketlik, centilmenlik ve sağduyu  içerisinde kampanya sürecinin tamamlanması gerekiyor. Kimse gerilimden medet  ummasın, kimse silahtan medet ummasın, provokasyondan medet ummasın. Burada  projeler konuşacak" değerlendirmesinde bulundu.
 
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 2002'de milletin yönetime el koyduğunu  vurgulayarak, "Krizlerle tamamen parçalanmış siyasi yönetimler, iktidarlara  karşı, vesayet odaklarına karşı, 28 Şubat sürecinden sonra yaşananlara karşı,  millet yönetime el koydu ve AK Parti'yi iktidara getirdi. Bunları da millet  tanıyor, bunların göbek adı krizdir, beceriksizliktir. Artık eski Türkiye'ye  dönemeyiz, bunlar eski Türkiye'nin aktörleridir" ifadelerini kullandı.
 
Akdoğan, Balalılara hitabının ardından, beraberindeki bazı AK Parti  Ankara milletvekili adaylarıyla Avşar ve Derekışla köylerini ziyaret etti.  Akdoğan, Avşar Köyü'nde AK Parti mahalle teşkilatının açılışını yaptı.

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum