'Türkiye'nin İhtiyacı Koalisyon Değil Başkanlık'

'Türkiye'nin İhtiyacı Koalisyon Değil Başkanlık'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin geleceği için ihtiyaç duyduğu proje koalisyon değil, Başkanlık sistemidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da metro sistemi yeni projelerle genişledikçe ulaşımın İstanbullular için eziyet değil keyif haline geleceğini belirterek, "Şehrin her köşesine dağılan bu dev ulaşım ağı, İstanbul'un cazibesi ve marka değerini de artıracaktır" dedi. 

Erdoğan, Levent-Rumeli Hisarüstü Metro Hattı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve projede emeği geçenleri tebrik etti. 

Açılan her yeni metro hattıyla İstanbul'u toplu taşımada dünyanın en uzun raylı sistemlerinden birine sahip kent yapma hedefine adım adım yaklaştıklarını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şehrin en doğu ucundan en batısına kadar, en kuzeyinden en güneyine kadar her yerine uzanan raylı sistem hatlarına, sürekli yenilerini ekliyoruz. Marmaray'la bu sistemi denizin altından da birbirine bağlamış, entegre hale getirmiştik. Tabii burada bizim bir aşkımız, bir sevdamız vardı. Neydi o? Biz diyorduk ki, Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yürüttü. Bize yakışan nedir? Biz de denizin altından bunu başarır mıyız? 'Başarırız' dedik, kimsenin başaramadığını biz başardık"

"Bu ülkede dikili taşınız olsun" 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de yapımına hızla devam edildiğini bildiren Erdoğan, "Bundan bile rahatsız oldu? Kim? Muhalefet. Ya bir de bu ülkede dikili taşınız olsun. Bir dikili taşınız olsun. Çünkü bunlar bu ülkede yapmaya değil yıkmaya geldiler" diye konuştu. 

"Türkiye'nin ihtiyacı olan koalisyon değil Başkanlık sistemidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin geleceği için ihtiyaç duyduğu proje koalisyon değil, Başkanlıksistemidir. Koalisyon kriz, işsizlik demek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum