Levent-Hisarüstü Arası 6 Dakikaya İnecek

Levent-Hisarüstü Arası 6 Dakikaya İnecek
Türk 1200 mühendis ve işçinin emeğiyle 28 ayda rekor hızla tamamlanan Levent-Hisarüstü arası yolculuğu 6 dakikaya indirecek metro hattı törenle açıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, açılışı yapılan Levent-Hisarüstü Metro hattına ilişkin, "Levent-Hisarüstü arası yolculuğu 6 dakikaya indirecek bu hat, dünyada eşine az rastlanan türden olup tamamen Türk 1.200 mühendis ve işçimizin emeğiyle, 28 ay dolmadan kendi alanında rekor hızla tamamlanmıştır" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’ni Levent’e 6 dakika’da, Taksim’e 16 dakikada, Üsküdar’a 34 dakikada bağlayacak olan, 4 kilometre uzunluğunda ve 4 istasyondan oluşan Levent-Hisarüstü metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açıldı.

Levent-Hisarüstü arası yolculuğu 6 dakika indirecek hat hakkında konuşan Bilgin, şunları kaydetti:

"Dünyada eşine az rastlanan türden olup tamamen Türk 1.200 mühendis ve işçimizin emeğiyle, 28 ay dolmadan kendi alanında rekor hızla tamamlanmıştır. 8 binin üzerinde test sürüşü gerçekleştirildi, koridorlarda ve peronlarda ışık, metal ve renk çalışmalarıyla Türkiye’de ilk defa yapılan "Gökkuşağı" temalı uygulama ile estetik bir görünüm oluşturuldu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.