'Tarihinin En Büyük Faciası Olabilir'

'Tarihinin En Büyük Faciası Olabilir'
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Akdeniz'deki tekne faciasına ilişkin açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Libya'dan İtalya'ya yaklaşık 700 kaçak göçmen taşırken dün gece Akdeniz'de batantekneyle ilgili olarak "Ölenlerin sayısının doğrulanması durumunda bu kaza, Akdeniz tarihinin en büyük tekne faciası olabilir" dedi.

Guterres, yaptığı açıklamada "Yaşanan bu kaza, Avrupa'nın insanları böylesi trajik bir sona iten nedenleri kapsamlı bir şekilde ele alması gerektiğine işaret ediyor" ifadesini kullandı ve acilen harekete geçilmesi gerektiği uyarısında bulundu. 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), teknede bulunan yaklaşık 700 kaçak göçmenden sadece 49'unun kurtarıldığını, 24 kişinin cesedinin bulunduğunu açıklamıştı. 

Akdeniz'in Lampedusa Adası açıklarında Ekim 2013'te meydana gelen iki ayrı tekne kazasında yaklaşık 600 kişi yaşamını yitirmişti. 

BMMYK'ya göre yıl başından bu yana Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısı 35 bini geçti. Son kazada ölenlerin eklenmesiyle Akdeniz'i geçmeye çalışırken yaşamını yitirenlerin sayısı bin 600 olacak. Geçen yıl 219 bin göçmen Akdeniz'den Avrupa'ya ulaşmış, 3 bin 500'ü yaşamını yitirmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum