Danışmanım Dedi Kral Gibi Yaşadı

Danışmanım Dedi Kral Gibi Yaşadı
Mustafa Serer, bakanlıkta danışman olarak tanıtıp 6 lüks otelin kral dairelerinde kaldı; yedi, içti ama kendini ele verdi.

Kütahyalı Mustafa Serer (30), 20 gün önce ticari araçla İstanbul’a geldi, TBMM adına bir mail adresi hazırladı. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adına lüks otellere mail göndermeye başladı. Bilgisayar programcısı olan Serer kendisini bakan danışmanı olarak tanıttı, bu otellerde kendi adına yer ayırttı, faturanın da bakanlığa gönderilmesini istedi. İlk cevap Bakırköy’deki lüks bir otelden geldi. Serer de mailde belirttiği tarihlerde otelin kral dairesinde kaldı. Yedi, içti, masaj yaptırdı, saunaya girdi. Otelden ayrılırken, pahalı içkiler, bornoz, terlik, sabundan, kreme kadar ne varsa aldı. Mini barı da boşaltmayı ihmal etmedi. Aldığı içkileri yarı fiyatına tekel bayilerine sattı.

ŞÜPHE VE GÖZALTI

Son olarak 3 gün önce Şişli’de lüks bir otele yerleşti. Burada da pahalı içki siparişi veriyor, otelin tadını çıkarıyordu. Bir otel görevlisi, Serer’in konakladığı son gün çok pahalı bir içki siparişi vermesinden şüphelenerek durumu otelin yetkililerine bildirdi. Araştırmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Mustafa Serer adında bir danışman olmadığının anlaşılması uzun sürmedi. 15 günlük kral keyfi sona ermişti. İhbar üzerine Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri otele gelerek Serer’i gözaltına aldı.

200 BİN LİRA ZARAR

Mustafa Serer emniyette kaldığı otellerin listesini polise verdi. Polis bu otellerle temasa geçti. Otel görevlileri de Serer’in dolandırıcı olduğunu yeni fark ettiklerini, kendisini aradıklarını söylüyordu. Bazıları emniyete şikâyette bile bulunmuştu. Serer, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  

‘Hep lüks yaşadım’

Mustafa Serer ifadesinde şunları anlattı: “20 gün önce İstanbul’a geldim. Kalacak evim olmadığı için 2 gün aracımda yattım. Aracım arızalandı. 2 gün aracın kaskosundan yararlanarak otelde kaldım. Param olmadığı için kalacak yer bulamadım. Daha önceden lüks hayat yaşadığım için sokakta kalmak istemedim. TBMM’de çalışan arkadaşlarım vardı. Onlar milletvekillerine otel ayarlıyordu. Bu yöntem aklıma geldi. Bu şekilde 6 otelde kaldım. Çok pişmanım.”

Kaynak : Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum