Avukatlar Aranmamakta Israrcı

Avukatlar Aranmamakta Israrcı
Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın, şehit edilmesinin ardından Adana Adliyesi’nde de avukatlara adliye girişinde X-Ray taraması başlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Adayı avukat Tugay Bek, adliyeye aranarak girme uygulamasına direneceklerini ve haklarını sonuna kadar savunacaklarını bildirdi.

Geçtiğimiz Cuma uygulamaya karşı çıkan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatların üstlerini aratmadan adliyeye girmek istemesi üzerine polis ile gerginlik yaşandı fakat bir süre sonra polis girişlere izin verdi. Bugün ise avukatlar, uygulamaya karşı tekrar adliye önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, uygulamanın avukatlık yasasına aykırı olduğunu belirtti.

HDP Adana Milletvekili Adayı Avukat Tugay Bek ise uygulamanın 12 Eylül darbe dönemlerinde bile olmadığını kaydetti. Tüm vatandaşlara savunma hakkını savunmak için bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyleyen Bek, “Savcılık ne tedbir alırsa alsın, AK Parti Hükümeti hangi hukuki düzenlemeyi yaparsa yapsın bizler adliyeye aranarak girme uygulamasına direneceğiz ve bu hakkımızı sonuna kadar savunacağız” dedi.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, aranmadan adliyeye girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum