’IMF Önünde Dilenci mi Olmak İstiyorsun?’

’IMF Önünde Dilenci mi Olmak İstiyorsun?’
CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan ’Çiftçiye mazot 1,5 lira, asgari ücret bin 500 lira olacak’ vaadine Eski Ulaştırma Bakanı Elvan’dan itiraz geldi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, özellikle yurtdışındaki bazı mihrakların Türkiye'nin büyük projelerinden rahatsız olduklarını söyledi.

Elvan ile Antalya Milletvekili adayları, İbradı ve Akseki ilçelerinde düzenlenen AK Parti 25. Dönem milletvekili adayları tanıtım toplantılarına katıldı. 

Elvan, Toroslar'ın başı dik, alnı ak, vatanını, milletini seven insanlarını çok iyi bildiğini, çünkü kendisinin de aynı yörenin çocuğu olduğunu söyledi.

Laf olsun diye Antalya'dan aday olmadığını, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisinin Antalya'dan milletvekili olmasını istediğini belirten Elvan, "Sayın Başbakanımız bu görevi bana tevdi etti ve (Sen Toroslar'ın insanısın. Gideceksin, Toroslar'a sahip çıkacaksın. O bölgenin ciddi ulaştırma sorunları var, seni Antalya'dan aday yapacağız) dedi. Evet, buraya hizmet etmek için geldim, inşallah önümüzdeki dönemde ne yapabiliyorsak onun gereğini Allah'ın izniyle yapacağız ve yapıyoruz" diye konuştu.

Antalya, tünelle Konya'ya bağlanacak

AK Parti olarak yola çıkarken "milletin hizmetkarı olacağız" dediklerini dile getiren Elvan, iktidarın son 12 yıldaki hizmetlerini anlattı. Elvan, "Türkiye öyle güçlü bir konuma geldi ki bazı gelişmiş ülkeler rahatsız olmaya başladı. Çünkü onlar her 10-15 yılda bir iktidar yıktırmayı görev bilmişlerdi" ifadesini kullandı.

Gelişmiş bazı ülkelerin Türkiye'nin güçlenmesini istemediklerine, buna engel olmaya çalıştıklarına işaret eden Elvan, AK Parti'nin bunu kırdığını, halkın da desteğiyle üstesinden geldiğini söyledi.

İbradı'nın 5 kilometrelik bir tünelle Beyşehir üzerinden Konya'ya bağlanacağını bildiren Elvan, şu anda 1,5 kilometrenin tamamlandığını, bugüne kadar tünel için 100 milyon liranın üzerinde harcama yapıldığını kaydetti.
 
Rize'yi Erzurum'a bağlayan Ovit Dağı Tüneli'nin 17 kilometre olduğuna dikkati çeken Elvan, şöyle devam etti:
 
"Geçmişte bir Bolu Tüneli'ni 20 yılda açamadılar. Hükümetler geldi, gitti. Hatırlayın; o dönemde her yıl elbise değiştirir gibi hükümetler değişiyordu, koalisyon hükümetleri vardı. İstikrarsızlık döneminin yaşandığı bir ortamdı. Neticede Bolu Tüneli'ni yapamadılar. En sonunda hükümetin bir bakanı (burayı patates deposu yapalım) dedi. Nereden nereye geldik. 12 yılda 207 kilometrelik tünel açtık. İstanbul'a dünyanın en büyük havaalanını inşa ediyoruz, 150 milyon yolcu kapasiteli. 3. köprümüz genişlik itibarıyla dünyanın en büyük köprüsü. İstanbul'a yine dünyada bir ilk olacak 3 katlı bir tünel yapıyoruz, 6 katlı apartman yüksekliğinde. Bunları nasıl yaptık? Rantiyeyi şantiyeye dönüştürerek yaptık, istikrar sayesinde yaptık, sizin güveniniz sayesinde yaptık."
 
"Yurtdışındaki bazı mihraklar büyük projelerimizden rahatsız"
 "Özellikle yurtdışındaki bazı mihraklar bizim büyük projelerimizden rahatsızlar. Avrupa'nın en büyük ülkelerinden birinde İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanıyla ilgili olumsuz yazılar yazıldı" diyen Elvan, "Sana ne benim üçüncü havalimanımdan. Bunu İngiltere'de yapmıyorum, Almanya'da yapmıyorum, kendi ülkemde, kendi mühendislerimle, kendi işçilerimle yapıyorum" diye konuştu.

 Geçmiş dönemlerde, koalisyon döneminde bir tankın çok ufak parçasının bile ABD'den alınması için izin istendiğinin altını çizen Elvan, şimdi Türkiye'de savunma sanayisinde kullanılan araçların yüzde 55'ten fazlasının yerli üretim olduğunu söyledi.
 
Türkiye'de üretilen ATAK helikopterinin dünyanın en kabiliyetli, en çok beğenilen helikopterlerinden biri olduğunu vurgulayan Elvan, kendi tankını, savaş uçağını, milli bölgesel uçağını, uydusunu üretmeye başlayan Türkiye'nin kendi füzesini de imal etmeye çalıştığını belirtti.
 
Muhalefetin seçim vaatleri
Muhalefet partisinin seçim vaatlerini de eleştiren Lütfi Elvan, 2000'li yılların başında yaşanan ekonomik krizlerin nedeninin verilen boş vaatler olduğunu anlattı.

Dün bir partinin seçim beyannamesinin açıklandığını hatırlatan Elvan, bir ekonomist, TBMM'de Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı yapmış biri olarak söz konusu vaatlerin gerçekleşmesinin imkansızlığına değindi. Elvan, "Çok açık söylüyorum, böyle bir şey olamaz. (Mazotu 1,5 lira, asgari ücreti bin 500 lira yapacağım). Neyle yapacaksın, IMF önünde dilenci mi olmak istiyorsun? Bir zamanlar o vaatleri verenler IMF önünde dilenci konumuna geldiler" diye konuştu.
 
Elvan, koalisyon planlarının da Türkiye'yi batırmak anlamına geldiğini savundu.

Bölgeye yapılacak yatırımlar
İbradı'nın şeyhülislamlar, kadılar yetiştirmiş, tarihi dokuyu barındıran bir ilçe olduğunu belirten Elvan, "Diyeceksiniz ki buraya gelmek için turistin 160-180 kilometre yol katetmesi gerekiyor. Hayal dahi edilemeyen o 180 kilometreyi 90 kilometreye indiriyoruz" dedi.

Elvan, İbradı'da heyelan bölgesine 100 metrelik istinat duvarı yapılacağını, en kısa sürede PTT görevlisinin de gönderileceğini kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum