Arınç'tan Flaş Açıklamalar!

Arınç'tan Flaş Açıklamalar!
Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü  Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

1915 OLAYLARI

Arınç  "Geçtiğimiz her 24 Nisan'da biz nasıl Çanakkale Savaşlarını büyük bir zafer olarak kutluyor ve o savaşların insanlığa kazandırdığı değerlerden bahsediyorsak Ermeni Diasporası da her yıl 24 Nisan'ı kendileri için bir soykırım olarak düşünüyorlar ve bu konuda çaba sarf ediyorlar. Biz tarihimizde böyle bir kara sayfanın olmadığına inanıyoruz.

Biz hiçbir zaman ihanet etmedik. Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık. Dünyada soykırım yapanlar da bellidir. Kayıtlar altına alınmıştır. BM'nin soykırım tarifi içerisine Türkiye'de 1915'te yaşanan olaylar girmez. Biz kendimizden eminiz. Bütün dünyaya bu tezlerimizi inanarak haykırıyoruz. Bunun arkasında duruyoruz. AP ve onun öncesinde başka kurumlar farklı açıklamalar yaptıklarında HDP hariç Türkiye'deki siyasi partiler aynı konuda milli bir mesele olduğu için ittifak ettiler.

AK Parti, MHP ve CHP gereken cevapların verilmesi konusunda müşterek bir bildiriye de imza attılar. HDP'nin farklı görüşleri var. Onu da halkımız takdir edecektir. Kaldı ki soykırım konusunda Meclis'e kanun teklifi ver cüretinde bulunmuş bir partiye soykırıma sahip çıkmak ne kadar yakışıyor, onu halkımız takdir edecektir. Dünyada soykırım yapanlar bellidir, kayıtlar altına da alınmıştır, uluslararası ceza mahkemelerinde de karşılığı görülmüştür. Biz, kendimizden eminiz ve tüm dünyaya da bu tezlerimizi de inanarak haykırıyoruz, bunun arkasında duruyoruz." diye konuştu.

ALMANYA'NIN 'SOYKIRIM' KARARI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Ermeni diasporası, her yıl 24 Nisan'ı kendileri için bir soykırım olarak düşünüyorlar ve bu konuda çaba sarf ediyorlar. Biz, tarihimizde böyle bir kara sayfanın olmadığına inanıyoruz. Parlamentolardan bu tür kararlar çıkabilir. Hepsine karşı verilecek cevabımız vardır." dedi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

"Seçimin güvenliğinin ne şekilde sağlanabileceği, olası istihbaratlara karşı vatandaşların güvenle nasıl oy verebilecekleri konusu birinci gündemimizdedir. Bu, hükümetimizin üzerine düşen büyük bir görevdir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum