Hem Sapkın Hem Hain

Hem Sapkın Hem Hain
Türkiye’nin aleyhine hemen her gelişmede karşıtlar tarafında saf tutan sapkınlar, bir kez daha aynı tutumu sergiledi.

Dernekleri Kaos GL ile Ermenistan’da aynı çevrelerin STK’sı olan Pembe Ermenistan’la işbirliğine giden sapkınlar, Türkiye’yi “100 yıl önceki soykırımla” yüzleşmeye çağırdı. 

TÜRKİYE NE YAPSA TELAFİ EDEMEZ

Kaos GL’den yapılan açıklamada, “Pembe Ermenistan ve Kaos GL, 1915’in yüzüncü yılında ortak açıklamayla soykırımda hayatını kaybedenleri andı; homofobi, transfobi, ırkçılık ve milliyetçiliğe karşı birlikte mücadele edeceklerini belirtti” denildi. Pembe Ermenistan ve Kaos GL Dernekleri, yaptıkları ortak açıklamada yüz yıl önce yaşananların ne yapılsa telafi edilemeyeceğini ve bağışlanamayacağını ileri sürerek, “Gökkuşağıyla özgürleşmemizin yolu milliyetçiliğin gölgesiyle örttüğü hakikatleri bıkmadan, usanmadan dile getirmemizde yatıyor” ifadesini kullandı. 

HOMOFOBİ VE TRANSFOBİ 

Geçen yüzyılda yaşananların, Ermeni halkını, kültürünü, toplumsal ve ekonomik örgütlenmesini yok etme amacı güttüğü iddia edilen açıklamada şöyle devam edildi: “Osmanlı İmparatorluğu tarafından yapılan Ermeni Soykırımı’nın etkileri günümüzde de devam ediyor. Felaketin 100. yılında Ermenistan ve Türkiye’den homofobi ve transfobiye karşı mücadele yürüten LGBT örgütleri olarak hem LGBT toplumunu hem de genel kamuoyunu yaşananlarla yüzleşmeye çağırıyoruz.” 

BİRLİKTE MÜCADELE

“Soykırımın acılarıyla yüzleşme, milliyetçiliğin ve devlet politikalarının gölgesinde karartılan hayatlarımıza sahip çıkma çağrımızı yineliyoruz. Bölgemizdeki homofobi ve transfobiye olduğu kadar ırkçı ve milliyetçi politikalara, cinsiyetçiliğe karşı mücadele eden Pembe Ermenistan ve Kaos GL olarak bundan yüz yıl önce öldürülenleri anıyor, hayatta kalmak uğruna dünyanın dört bir yanına savrulan Ermeni halkının acısını paylaştığımızı bir kez daha yineliyoruz.”  

PEMBE ERMENİSTAN VE KAOS GL OLARAK...

Yaşananların insanlık adına utanç kaynağı olduğu kaydedilen açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: “Bu utanç ve katliamın izleri her birimize cevaplamamız gereken büyük sorular yöneltiyor. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i de 1915 zihniyeti öldürmüştür. Onun sorusu hala geçerlidir: ‘Geçmişte yaşanan büyük felaketin sorumluları gibi mi davranacağız, yoksa o yanlışlardan ders alarak yeni sayfaları bu kez uygar insana yakışır bir şekilde mi yazacağız?’ Pembe Ermenistan ve Kaos GL olarak yürüttüğümüz mücadeleyle bu soruya yanıtlar aramaya devam edeceğiz. Gökkuşağıyla özgürleşmemizin yolu milliyetçiliğin gölgesiyle örttüğü hakikatleri bıkmadan, usanmadan dile getirmemizde yatıyor.”

basliksiz-8-042.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum