AK Parti'den Asgari Beklenti

AK Parti'den Asgari Beklenti
CHP’nin seçimlere ilişkin ekonomi vaatleri tartışılırken, emekçi temsilcileri “Biz bin 500 TL asgari ücret vaadini, yerine getirmesi en mümkün olan AK Parti’den bekliyoruz” dediler.

CHP'nin "Yaşanabilir bir Türkiye" başlıklı seçim bildirgesindeki ekonomik vaatler tartışılıyor. Kılıçdar-oğlu'nun açıkladığı vaatler 'uçuk' bulundu. 

CHP, 7 Haziran'daki genel seçimlerde başarı sağlamak için ekonomi ağırlıklı bir seçim bildirgesi hazırladı. Önceki gün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan bildirgede, CHP'nin iktidara gelmesi halinde 11 milyon emekliye yılda iki defa birer maaş ikramiye verileceği, hane başına 360 TL nakit para desteği sağlanacağı, asgari ücretin en düşük bin 500 TL olacağı, çiftçiye 1.5 TL mazot desteği sağlanacağı, ayda 277 TL taksitle ev sahibi yapılacağı, kredi faizlerinin yüzde 80'inin silineceği, kadınlara 400 TL kreş desteği sağlanacağı belirtildi. 

KAYNAĞINI SÖYLESİN OYUM CHP'YE

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin bu ekonomik vaatlerini 'hayal ürünü' olarak değerlendirdi. Şimşek, gelir kaybı ve harcamalar dikkate alındığında CHP'nin seçim vaatlerinin maliyetin en az 149,5 milyar lira olduğunu belirtti. Şimşek, “Nobel ödülünü hak ederler. CHP kaynağını ortaya koysun, cari açığı patlatmasın, CHP’ye oy vereceğim” dedi.  

AK PARTİ VAAT ETMELİ

CHP'nin seçim vaatlerini ve asgari ücret konusunu Vahdet'e değerlendiren Hak-İş’e bağlı Öz-Maden-İş Başkanı Ahmet Arslan, "Seçim atmosferinde oy için her şey söyleniyor. CHP bu vaatleri verse de tek başına iktidara gelmesi mümkün değil. Biz, CHP'nin asgari ücretliye bin 500 TL seçim vaadini, yerine getirmesi en mümkün olan AK Parti'nin vaat etmesini istiyoruz. Asgari ücret açlık sınırının altında ve asgari ücretli çok zor şartlarda geçiniyor. Devletimizin bütçesinde kaynak varsa, bütçeyi sarsmayacak şekilde AK Parti hükümeti asgari ücreti bin 500 TL yapmalı. 12 yıldan beri bütçeyi biliyorlar, kaynak nerden gelecek onu biliyorlar. Devlet elini taşın altına koymalı" diye konuştu.  

ASGARİ ÜCRET ARTTIRILMALI

EKSEN Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Güçlü ise siyasi partilerin vatandaşlara karşı yapılabilir vaatte bulunması gerektiğini söyledi. Güçlü sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu vaatleri verip de uygulamayan siyasiler hakkında vatandaş tepki koymalıdır fakat vatandaşımız hesap sorma kültürü konusunda çabuk unutkanlık gösteriyor." Milyonlarca insanı ilgilendiren ve CHP'nin seçim vaadinde de yer alan asgari ücret konusunda ise Güçlü, "Bu konuda büyük bir eksiklik var. AK Parti asgari ücreti yüksek bir noktaya getirmesi gerekiyor. Asgari ücret en az bin 500'e çıkarılmalıdır" dedi.

basliksiz-2-187.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum