Bu İşte Bir Domuzluk Var!

Bu İşte Bir Domuzluk Var!
Türkiye, domuz etiyle ilgili şüphelerinden kurtulamıyor. Ne devletten, ne meslek kuruluşlarından sahadaki gerçeklere dair sağlıklı bilgi alınamıyor.

Kamuoyundaki yaygın söylentilere rağmen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başka gıda alanlarında başarıyla uyguladığı “teşhir” mekanizmasını domuzda genellikle uygulamıyor. Konuyla ilgili en yeni bilgi geçen yıl bakanlıkça bir soru önergesine verilen cevap. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2014 yılında üç ayrı soru önergesini cevaplandırırken, domuz çiftliği ruhsatlarının belediyeler tarafından verildiğini belirterek, Türkiye’de Antalya ve İzmir'de toplam 4 adet kayıtlı çiftlik bulunduğunu açıkladı.  

İSRAİL’DE HAPİS CEZASI VERİLİYOR

Bakanlığın bu açıklaması, domuz eti ile ilgili dolaşımda olan bilgilerin yanında çok yetersiz kalıyor. Aksiyon dergisinde 1999’da yayınlanan bir dosya haberde, “Türkiye’de çeşitli illerde yaklaşık 100 civarında domuz çiftliği olduğu” kaydedildi. Öte yandan, ilahiyatçı yazar Reşit Haylamaz'ın hazırladığı “Türkiye'de Domuz Gerçeği”  adlı kitapta, aynı yıllarda 24 il ve ilçede 87 domuz çiftliği bulunduğu bilgisi yer aldı. Kitaptaki bilgilere göre; İsrail'de domuz eti satımı kanunen yasak. Satanlara 12 ile 16 yıl arasında hapis cezası veriliyor.

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum