Esed'den Fransız İstihbaratı İtirafı

Esed'den Fransız İstihbaratı İtirafı
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Fransız istihbaratı ve Suriye muhaberatı arasında iletişim olduğunu söyledi.

Esed, Fransız Kanal 2 televizyonuna verdiği mülakatta çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Koltuğu bırakması konusunda ısrar edenFransa’nın tutumuna ilişkin, "Suriye muhaberatı ve Fransız istihbarat birimi arasında iletişim olduğunu" söyleyen Esed, bu iletişime rağmen iki ülke arasında işbirliğinin olmadığını savundu. 

İstihbarat birimleri arasında bilgi paylaşımı olup olmadığı yönünde bir soru üzerine Esed, "Hayır yok. Ancak, görüşmeler Suriye’yi ziyaret eden istihbarat üyeleriyle oldu” şeklinde konuştu.

"Paris'le daha ileri bir iletişim var mı" sorusuna ise Esed, "Batı teröristlere destek vermediği konusunda bizi ikna ederse diyaloğa açığım. Ülkemizdeki terörizme destek veren bir ülkeyle nasıl bir diyalog kurabiliriz ki" yanıtını verdi.

HİZBULLAH'I DAVET ETTİK, İRAN'I DEĞİL

İran, Şam rejiminin bölgedeki en önemli müttefiki olduğu halde ve Tahran'ın cihatçı militanlarla savaşmalarına destek olmak için Suriye'ye askeri danışmanlar gönderdiğini kabul etmesine karşın, Esed, muhalif güçler ve Suudi Arabistan tarafından yöneltilen "İran'ın Suriye'de birlikleri var" şeklindeki suçlamaları da reddetti. Esed, "Hizbullah'ı davet ettik, İranlıları değil. Suriye'de İran birliği yok ve hiç birlik göndermediler"dedi.

Suriye Devlet Başkanı, kuzey batı vilayeti Idlib'de geçen ay düzenlenen kimyasal saldırının arkasında Şam rejimi olduğu iddialarını da kabul etmedi. Esed, mülakatta, IŞİD'in 2006 yılında ABD denetiminde kurulduğunu da iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum