Beyaz Saray'dan Mursi açıklaması

Beyaz Saray'dan Mursi açıklaması
Beyaz Saray Sözcüsü, Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, ABD, siyasi tutuklama güçlü biçimde karşı durmaya devam ediyor" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili olarak, "Diğer sanıklar gibi Mursi'ye de yargı sürecindeki temel hakları verilmeli. ABD, siyasi tutuklama ve gözaltılara güçlü biçimde karşı durmaya devam ediyor" dedi.

Günlük basın toplantısında, Mursi'ye 20 yıl hapis cezası verilmesiyle ilgili soru üzerine Earnest, ABD olarak bu cezalardan kaygı duyduklarını söyledi.

Earnest, "Siyasi bağlantılarına bakılmaksızın tüm Mısırlıların, yargı sürecindeki tüm haklarına saygı gösterilmesi dahil, kanunlar önünde eşit ve adil muamele hakkı var. Diğer sanıklar gibi Mursi'ye de yargı sürecindeki temel hakları verilmeli. ABD, siyasi tutuklama ve gözaltılara güçlü biçimde karşı durmaya devam ediyor" diye konuştu.

Earnest, kısa zaman içinde yayınlanacak mahkemenin gerekçeli kararını görmeden daha ayrıntılı yorumda bulunmayacağını da kaydetti.

Mısır yönetimiyle ülkenin siyasi gidişatı ile insan hakları ve siyasi reformlar konusunu görüşmeye devam edeceklerini ifade eden Earnest, "Bu konuların ABD için ikili konulardaki önemli öncelikler kalmaya devam ettiğinden kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

Mısır'da 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın bugün açıklanan kararında, "şiddete teşvik" suçlamasıyla yargılanan Mursi ve bazı yardımcılarıyla Müslüman Kardeşler hareketinin bazı liderleri dahil 12 sanığa 20 yıl, diğer iki sanığa 10 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum