Düzce'de Bayanlara Özel Kutlu Doğum Programı

Düzce'de Bayanlara Özel Kutlu Doğum Programı
Düzce İl Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle kadınlara özel bir program düzenlendi.

Düzce İl Müftülüğü tarafından kadınlara özel düzenlenen Kutlu Doğum programı, Müftülük konferans salonunda yapıldı. Katılımın yoğun olduğu program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle taçlandırıldı ve Hz. Muhammed’i (sav) anlatan birbirinden güzel ilahilerle süslendi. Programda yer alan Kur’an tilaveti, sinevizyon gösterimi, şiir dinletisi, ilahiler, ezgiler ile davetliler manevi yönden “Kutlu Doğum” havasına büründüler.

Programda İl Vaizi Gülçin Bağcı ‘’Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’’ temalı bir konuşma gerçekleştirdi. Bağcı ayrıca İslamiyet’te kadının yeri ve Peygamber Efendimizin sünnetlerinin yerine getirilmesi hususlarında açıklamalar yaptı.

iha-20150422aw392094-1-t.jpgProgramın kapanış konuşması İl Müftüsü Selami Emen tarafından gerçekleşti. Emen, Hz. Peygamberi esas sevmenin göstergesinin Onu hayatın her alanında tam manasıyla örnek almak olduğunu söyledi. Programın yapımında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eden Emen; “Allah Resulü (sav) her konuda örnek olduğu gibi, eşlerine davranışıyla da ideal bir örnektir. En kritik zamanlarda ve olaylar karşısında eşleriyle istişare etmiştir. Ev işlerinde geri durmaz, eşlerine yardım ederdi. Evinde ailesinin işleriyle kendisi ilgilenirdi. Eşlerini sevdiğini bizzat ifade ederdi. Eşlere karşı güzel muameleyi, Allah katında hayırlı olarak kabul edilmeye vesile teşkil eden önemli bir davranış olarak kabul etmiş ve ‘En hayırlınız, aileniz için hayırlı olandır. Bana gelince ben, aileme karşı sizden en hayırlı olanınızım’ buyurarak eşlerine nasıl davrandığını göstermiştir. Mevla’m bizi Dünyada da Ahirette de kendisiyle sevgili peygamberler ile sevdiğimiz güzel insanlarla beraber etsin” dedi.

Program sonunda katılımcılara gül suyu ve lokum ikramı yapıldı. Öğrencilere de kitap hediye edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum