Erzincan ve Taksim'de protokole şok!

Erzincan ve Taksim'de protokole şok!
Erzincan ve İstanbul'da da iki vatandaş, 10 Kasım törenleri sırasında çığlıklarıyla protokolü şok etti!

PROTESTO GÖRÜNTÜSÜ İÇİN TIKLAYIN

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte protokol mensuplarının arasına giren SKK emeklisi Nurettin Tanrıverdi (69), aniden bağırmaya başladı. Tanrıverdi (fotoğraftaki şahıs), güvenlik güçleri tarafından tören alanından uzaklaştırıldı.

Erzincan Belediye Sarayı önünde düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü anma törenine Vali Ali Güngör, 3.Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, sivil ve askeri erkânın yanı sıra öğrenciler katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Bu esnada protokol mensuplarının arasında bulunan Nurettin Tanrıverdi, "Allah'ın durağı Atatürk'ün durağı, Çanakkale değil Atatürk geçilmez, Atatürk'ün izinden gitseydik Avrupa bize muhtaç olurdu." diye bağırmaya başladı. 

Sivil polisler tarafından tören alanından uzaklaştırılmak istenen Tanrıverdi, bu defada 'Vali beni 3 defa tutuklatmak istedi" şeklinde bağırdı. 

Tören sonuna kadar polislerin yanında bekletilen Nurettin Tanrıverdi, daha sonra tören alanından uzaklaştırıldı. Tanrıverdi hakkında her hangi bir işlem yapılmadı.

Atatürk'ün ölümünün 70. yıl anma programları, Kültür Müdürlüğü'nde Milli Egemenlik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti.

10 KASIM'DA İSLAM'A DAVET

Taksim'de de Vali Güler ve 1. Ordu Komutanı'nın da hazır bulunduğu törende "Sizi İslam'a davet ediyorum" diye bağıran kişi gözaltına alındı.

Yaka paça gözaltına alınan şahıs, bir otelin içerisinde kısa bir sorgudan geçirildikten sonra polis merkezine götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.