Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yar bana bir eğlence

Yar bana bir eğlence

AK Parti seçimlerde %50 bekliyor.

MHP %41’lere kadar çıkabilmeyi umud ediyor.

CHP %35’e razı.

HDP hayal ediyor.

SP+BBP ittifakı gibi bir mütevazı hedef koyuyor kendine..

Büyük Türkiye Partisi’nin hedefi ..

Vatan Partisi barajı aşmayı hayal ettiğine göre en az alacak demektir.

Diğerleri henüz bir hedef ortaya koymadı ama, yukarıdaki 6 partinin oy oranı toplamda 1 ediyor..

“Yalandan kim ölmüş” değil mi. Sandıklar açıldığında bu rakamları aklınızda tutun ve sonuçlarla karşılaştırın.

Bunlar ya “yalancı” ya “hayalci”.. Diğer iddialarının doğruluğunu bundan sonra bu veriler üzerinden değerlendirirsiniz.

Son 2014 yerel seçimlerde oy oranları şöyle idi: AK Parti %43.40, CHP %25.62, MHP .62, BDP %4.52, SP+BBP % 4.75, BTP %0.24 .. Diğerleri (bağımsızlar dahil) %5 gibi bir şey.

2011 Türkiye genel seçimleri oy oranları ise şöyle: AK Parti %49.83, CHP %25.98, MHP .1, BDP (bağımsızlar) %6.57, SP+BBP %2.2, Diğer partiler %3 (yaklaşık)

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları belli.. Erdoğan %51.79, Çatı adayı, Ekmel bey %38.44 ve Demirtaş %9.76.. CHP ve MHP 2011 milletvekili ve 2014 belediye seçimlerinde aldıkları oy toplamından daha az oy aldılar. Kaldı ki bu toplama, diğer 20 kadar partinin %5’e varan oyu da dahil.. Paralel oylar da dahil bu toplama.. Yani Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP+MHP oylarının toplamı %35 cıvarında kalmış. CHP’den  bir kısım oyların da HDP’ye kaçacağı düşünülürse, CHP’nin %20’ye, MHP’nin ’e gerilemesi sürpriz olmayacaktır.

Şimdi yeniden baştaki iddialara geri dönecek olursak, seçime katılan diğer partiler ve bağımsızların oy oranı toplam %5 diyelim. Hemen hemen herkes kendini olduğundan iki kat büyük görüyor. Kendilerini dev aynasında görüyorlar.. Bu iddialarını dile getirirken de yüzleri kızarmıyor. Utanmıyorlar.. Üstelik bunu ilk kez de yapmıyorlar. Birileri de hâlâ bunların peşinden gitmeye devam ediyor.

Partiler başkalarından önce kendi tabanlarını kandırıyorlar. Çoğu böyle bunların. Bunlar bir de kimi media ve kamuoyu şirketlerini kendi yalanlarına alet ediyorlar..

Aslında onlarca ilde ve yüzlerce ilçede o kira parasını kim ödüyor, bu değirmenin suyu nereden geliyor sormak gerek.. Kimse parasını sokağa atmak istemez. O zaman bu işin sırrı ne?

28 Şubat’ta birileri tarikat örgütlemişti biliyorsunuz. Bugün de var tarikatları. Paralel yapının ne olduğunu biliyorsunuz. Bu memlekette derin devletin örtülü KİT’leri de var, kayıtdışı ekonomi gibi, kayıtdışı siyasi örgütleri de, Truva atı misali sivil toplum örgütleri de var..

Şeytan bizi, Allah’la da kandırmasın, şeyhle, örgütle, tarikatla, para, kadın, makam ve parti ile de kandırmasın. 

Öfke ve aşk aklı zail eder. Aklınıza sahip çıkın onu kimseye kiraya vermeyin, gözümüze at gözlüğü takmayalım. Kibriti gözünüze çok yaklaştırırsanız, arkasında bir ormanı kaybedersiniz..

Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi