Sancaktepe’de “Lale devri”

Sancaktepe’de “Lale devri”
Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşen "Sancaktepe Lale Festivali" başladı.

Kentin dört bir yanına diktiği ağaçlarla Sancaktepe'ye bambaşka bir görünüm kazandıran Sancaktepe Belediyesi, Lale Festivali ile ilçemizin güzelliğine renk katmaya devam ediyor.Bu yıl üçüncü kez düzenlenen "Lale Festivali" 11 Nisan Cumartesi günü Sevenler kavşağı meydan parkı'nda yapıldı.Lalelerin rengarenk açtığı meydan parkı yapılan festivalle,birbirinden güzel etkinliklere sahne oldu.

Sancaktepeli ailelerin yoğun ilgisiyle karşılanan programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir'de katılarak baharın güzelliğini binlerce kişi ile birlikte yaşadılar. Etkinlikte bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanımız İsmail Erdem, lale’nin kültürümüzde farklı bir yeri olduğunu, lale soğanını Orta Asya steplerinden Anadolu’ya ecdadımızın getirdiğini belirterek, “ Sözlü - yazılı edebiyatımızda olsun, musikimizde, görsel sanatlarımızda olsun,  işlenen lale motifinin aynı zamanda İstanbul ve baharın da simgesi olduğunu” söyledi. Başkanımız Erdem; “Doğal güzellikleriyle Sancaktepemiz, İstanbul’da baharın en güzel yaşandığı bölgelerden birisidir. Baharın getirdiği canlılığın, ortaya çıkan renk şöleninin, ahengin ve eşsiz manzaranın seyrine Sancaktepe’de doyum olmaz. Bahar kentidir Sancaktepemiz. Biz de Sancaktepe’mizde bahar coşkusunu doya doya yaşamak için bu festivali düzenlemeyi uygun gördük” dedi.

Başkanımız Erdem, Festival kapsamında Sancaktepe Belediyesi olarak, Safa Tepesi, Ortadağ Tepesi, Samandıra göleti, Paşaköy,Kent Pafrk olmak üzere ilçenin bir çok noktasına 600 bin adet lale dikildiğini sözlerine ekledi.

dsc_6651.jpg

Renkli görüntülerin yer aldığı etkinlikte, Genç Gelecek Kulübü Korosu İstanbul Şarkılarından Yangın Var, Kâtibim, Bir Dalda İki Kiraz gibi eserleri seslendirdi. Genç Gelecek Fotoğrafçılık Kulübü ‘’Pinhole’’ çalışması kapsamında Sancaktepe hatırası fotoğraf çekimi yaptı. Ayrıca, Animasyon Ekibi, Tahta Bacak, Yüz Boyamacılar, Şişme Animatörler katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı. Gösteriler sonrası şenliğe gelen vatandaşlara lale hediye edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.