Bilirkişi Raporunda İlginç Detaylar

Bilirkişi Raporunda İlginç Detaylar
Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in, öldürülmesiyle ilgili davada mahkemenin oda anahtarlarıyla ilgili istediği bilirkişi raporu geldi.

Konya Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in, üniversitedeki odasında öldürülmesiyle ilgili davada mahkemenin oda anahtarlarıyla ilgili istediği bilirkişi raporu geldi.

Raporda doçentin odasındaki iki anahtar ile sanık profesörün gösterdiği yerde toprağa gömülü bulunan anahtarın eş ve orijinal olduğu, bunlardan başka kopya alınmadığı belirtildi. 

'TUTUKLAMA BEKLİYORUZ'

Öldürülen doçentin kardeşi, “Katil zanlısına yardım eden Asuman’ın tutuklanmasını bekliyoruz” dedi. Geçen duruşmada sanık Prof. Dr. Ahmet Gülce, “Odanın anahtarını bana Asuman kapının altından attı” demişti. Tutuksuz sanıkAsuman Ekici ise “Celalettin’in anahtarlarından biri sürekli odanın iç kısmındaki kilitte takılı vaziyette durur” diyerek iddiayı reddetmişti.

Özdemir’in avukatı Yusuf Karataşlı, cinayetin işlendiği odada masa üzerinde bulunan iki anahtar ile cinayet zanlısı Ahmet Gülce’nin gösterdiği bölgede toprağa gömülü 1 anahtarın eşleşip eşleşmediği ve orijinal olup olmadığının bilirkişi raporu ile tespit edilmesini talep etmişti.

Yapılan incelemenin ardından bilirkişi tarafından hazırlanan raporda Celalettin Özdemir’in masasında anahtarlığa takılı olarak bulunan iki anahtar ile yer gösterme sırasında bulunan bir anahtarın eş olduğu ve 3 anahtarın da orijinal olduğu bilgisine yer verildi. Ayrıca anahtarlardan kopya alınmadığının da tespit edildiği belirtildi. 

'ONUN VERDİĞİ KESİNLEŞTİ'

Prof. Dr. Ahmet Gülce tarafından öldürülen Celalettin Özdemir’in kardeşi Mustafa Özdemir, gelen bilirkişi raporu ile anahtarı cinayet zanlısı Gülce’ye Asuman Ekici’nin verdiğinin kesinleştiğini söyledi. Özdemir “Asuman anahtarı gizlice aldıktan sonra olay sırasında kapıyı dışardan kilitlemiştir. Anahtarı kapı altında Gülce’ye vererek dışardan içeri girme ihtimalini ortadan kaldırmıştır. Ahmet Gülce bunu başından beri anlatıyor. Artık Asuman’nın tutuklanmasını bekliyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum