Suriye Plakalı Araçlar Tahliye Edildi

Suriye Plakalı Araçlar Tahliye Edildi
Suriye’nin Kobani kentinde sona eren iç karışıklıktan dolayı Yumurtalık bölgesine alınan 3 bin 613 araç Suriye’ye gönderildi.

Terör örgütü DAİŞ ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışma nedeniyle Suriyeli Kürtler 6 ay önce ülkelerini terk etmek zorunda kalıp Türkiye'ye sığındı.

Suriyeli Kürtler sınırdan geçtikten sonra arabalarını güvenli bölgeye çekmek için Türkiye sınırına getirmiş ve gerekli izinlerin sağlanmasıyla 3 bin 613 araç Türkiye sınırına alınmıştı. Terör örgütünün Kobani’den geri çekilmesiyle evlerine dönmenin mutluluğunu yaşayan Kobanililer, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi sınırında bulunan jandarma sorumluluğundaki Yumurtalık bölgesinde bulunan 3 bin 613 araç sahiplerine tekrar teslim edilip Suriye’ye gönderildi.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi de yaptığı açıklamada, Yumurtalık bölgesinde savaştan dolayı oluşturulan güvenli bölgeye alınan 3613 aracın sahiplerine verilerek tekrar Yumurtalık bölgesinden Suriye’ye gönderildiğini belirtti. Yumurtalık bölgesinde hiçbir Suriye plakalı aracın kalmadığına dikkat çeken Kaymakam Çiftçi, şunları söyledi: “Kamuoyunun bildiği üzere Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle Yumurtalık sınırında büyük bir insan göçü meydana geldi.

Bize sığınan Suriyeli kardeşlerimizi güvenli bir şekilde Yumurtalık bölgesinden Türkiye’ye alarak onları tahliye ettik. Bu insan göçü beraberinde bir araç yoğunluğu getirdi. Araç yoğunluğunu ortadan kaldırmak için bir tampon bölge oluşturarak araçları tek tek kayıt altına alarak güvenli bölgeye almıştık. Ancak çok şükür iç karışıklık sona erdi. Ülkelerine geri dönmek isteyen Suriyeli kardeşlerimiz bize müracaat ederek araçlarını talep etti. Biz de yapmış olduğumuz çalışmalarda mesai ayrımı gözetmeksizin kontrollü bir şekilde güvenlik görevlilerimizin titiz ve öz verili çalışması ile Yumurtalık sınırındaki güvenli bölgeye alınan TIR, kamyon, biçerdöver, traktör, cip, kamyonet, minibüs, pikap, otomobil ve motosikletten oluşan 3613 aracı tekrar kayıt altında sahiplerine vererek Yumurtalık bölgesinden Suriye’ye gönderdik.

Yumurtalık bölgesinde hiçbir araç kalmamıştır. Bu araçların sorunsuz bir şekilde tahliye edilmesi hususunda özveri ile çalışan tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum.” İlçede ikamet eden Suriyeli araç sahiplerine de seslenen Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriyeli vatandaşların adlarına kayıtlı olan araçların en geç 5 Mayıs 2015 tarihine kadar adreslerinin bağlı bulunduğu tescil kuruluşlarından (trafik şube) Türkiye plakasına çevirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde Suriye plakalı araçlar gümrük otoparkına çekilecektir.” 

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum