Davutoğlu Gümüşhane'de Konuştu

Davutoğlu Gümüşhane'de Konuştu
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Gümüşhane mitinginde halka seslendi.

Başbakan Davutoğlu, "Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Niye bunu yapıyorlar? Paralel olarak biz buradayız diyorlar. Devlet ve millet olarak biz de buradayız" dedi.

PENSİLVANYA'DAN TALİMAT ALDILAR

- Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Asliye Hukuk Mahkemesi yetkili olmadığı halde yasaların tümüyle dışına çıkarak, haklarında dava yürüyen tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz, hala şunu demeye çalışıyorlar, 'paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz'. Ben de onlara Gümüşhane'den sesleniyorum. Devlet olarak, millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız, meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya'dan gelen talimatlarla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız. Bu memleket sahipsiz değil. Yargıda şu veya bu örgütlenmenin Türk adaletini teslim almasına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz.

HDP ve CHP DİYANET'İ KALDIRACAĞIZ DİYOR

- Tarihin kavşak noktaları vardır. Millet imtihan edilir? Milletle hareket eden liderler vardır. Milletle yola çıkanlar mutlaka başarılı olur. Dini, diyaneti kaldıracağız diyenler sandığa gömülür. HDP de CHP de diyaneti kaldıracağız diyor. Gümüşhane bunlara izin verir misiniz? Buna göz yumar mısınız?

HALKIN DİNİNİ SÖMÜREN PARALEL ÇETE DEVREYE SOKULDU

- Vandallar İstanbul, İzmir sokaklarını yıktılar, yaktılar. Gümüşhane'ye yaklaşabildiler mi? Siz palavracılara meydanı bırakmadınız. Baktılar olmadı. 17-25 Aralık'ta halkın dini duygularını sömüren, himmet alan paralel çeteyi harekete geçirdiler. Bizi durduramadılar. Siz bunlara izin verir misiniz? İzin vermediniz.

HOCA ADI ALTINDA YURTDIŞINDAN KUMPAS YAPANLAR...

- Biz başka hocalara benzemeyiz. Biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz. Bize yaban diyar yakışmaz. Gerçekten milletin önüne hoca unvanıyla çıkanların ilk vazifesi o milletle yaşamak, o milletle düşünmek, o milletin bağrında toprağa girmektir. Allah şahittir ki bazı hoca adı altında yurtdışından bu kumpası yapanlar, onlar işte o hocalık unvanını da hak etmezler. Milletle birlikte bu topraklarda yaşamayı da hak etmezler.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU MASKOT OLDU

- Üç tanesi değil 12 tanesi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir araya geldi. Yine başarılı olamadılar. MHP'nin adayı oldu. İşareti bile yapamadı. Şimdi çatı maskotu oldu.

KPSS SORULARINI ÇALDILAR

- Bakın ne yaptılar. KPSS sorularını çaldılar. Birileri kendi yetiştirdiklerine sınav sorularını verdi, onlar kazandı. Sizin çocuklarınız kaybetti. Bir öğretim üyesi olarak buna her zaman isyan ettim. İşte şimdi adaleti tam tesis etmek için bütün bu paralel çeteye karşı ve onun desteklediği işbirlikçiliğe karşı milli irade seferberliği ilan ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum