HDP'den Hükümete Sert Çözüm Süreci Eleştirisi

HDP'den Hükümete Sert Çözüm Süreci Eleştirisi
HDP'li İdris Baluken, "Çözüm sürecinde' artık çok fazla söz söyleneceği bir noktada değiliz" dedi, hükümeti eleştirdi:

HDP'nin Diyarbakır Milletvekili adayları bugün bir otelde basın mensupları ile tanışma toplantısında bir araya geldi.

HDP Grup Başkan Vekili ve İmralı Heyeti üyesi İdris Baluken, 'Çözüm süreci'nde kalıcı bir barış arefesine girilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti'nin önlerine gelen seçim anketlerine bakarak rotayı milliyetçiliğe kıran bir eksende tutum izlediklerini öne sürdü.

Baluken, "Hükümet, bütün dünyanı bu seçim süreci üzerinden görme aymazlığından vazgeçmelidir. Çözüm sürecinde artık çok fazla sözün söyleneceği bir noktada değiliz" diye konuştu.

HDP Grup Başkan Vekili ve İmralı Heyeti üyesi olan Diyarbakır 1'inci sıra Mlletvekili adayı İdris Baluken, seçim çalışmaları ve 'Çözüm süreci'ne ilişkin bilgi verdi.

HDP'li İdris Baluken, 2 yıldan bu yana büyük bir fedakarlık ve kararlılık ile 'Çözüm sürecini' bugünlere getirdiklerini anlatırken, "Çözüm sürecini tam da kalıcı bir barış arifesine getirdiğimiz bir dönemde, gerek Cumhurbaşkanı gerekse AKP hükümeti önüne gelen seçim anketlerine bakarak adeta rotayı milliyetçiliğe kıran ekseni çözüm sürecinden alıp yine eski söylemlerle toplumsal kutuplaştırmaya getiren bir tutum içerisine girdiler" dedi.

Sürecin normal ilerleyerek devam etmesi halinde Türkiye'deki 40 yıllık çatışmalı sürecin sona ermiş olacağını bildiren HDP Grup Başkan vekili Baluken, şöyle devam etti:

"HÜKÜMET İLE GÖRÜŞMELERİMİZİ DEVAM ETTİRİYORUZ"

Biz bu yaklaşımlara rağmen çözüm süreci ile ilgili çalışmalara bugüne kadar devam ediyoruz. Hükümet ve devlet yetkilileri ile geçen hafta içerisinde de görüşmeler yaptık. Bir diyalog kanalının açık tutulması konusunda hükümetin duyarsız yaklaşımına rağmen biz halklarınızın barış ve demokratik çözüm talebini dikkate alarak bu kanal üzerindeki görüşmeleri devam ettiriyoruz. Yapılması gerekenleri geçen hafta hükümet ve devlet yetkililerine aktardık. Somut adım atma noktasında neler yapılması gerektiğini ifade ettik."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.