Türk Arama-Kurtarma Ekipleri Nepal'e Ulaştı

Türk Arama-Kurtarma Ekipleri Nepal'e Ulaştı
AFAD'ın koordinasyon ve yönetimindeki ekipler, 7,9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal'de çalışmalara başladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinasyon ve yönetimindeki arama-kurtarma ekipleri, 7,9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Nepal’in başkenti Kathmandu’da çalışmalara başladı.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, son 80 yılın en şiddetli depremini yaşayan Nepal’e yardım etmek üzere dün gece yola çıkan AFAD İstanbul Arama ve Kurtarma Birliği’nden 26 kişilik arama ve kurtarma ekibi Nepal’in başkenti Kathmandu’ya ulaştı.

Türk kafilesi Kadmandu Havalimanı'na geldiği sırada, tekrar sarsıntı meydana geldi. Bölgedeki vatandaşlar, daha büyük bir deprem olacağı korkusuyla evlerine giremezken, kent merkezlerinde kurulan çadırlarda geceyi geçirmeye çalışıyor.

Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre, şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500'e yakın kişi öldü, 6 bin civarında da yaralı var. 5 binin üzerinde evin yıkıldığı belirtilen depremde, 200 bin kişinin doğrudan ya da dolaylı zarar gördüğü kaydedildi.

Başbakanlık AFAD'ın koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı UMKE'den 10, Kızılay’dan bölgedeki ekiplerine ilave olarak 4, GEA’dan 15 ve İHH'dan 13 kişilik ekip de bölgedeki çalışmalara katıldı.  

Türk Kızılayı ilk etapta afet bölgesine, bin battaniye ve 320 gıda kolisinden oluşan yardım malzemesi gönderdi.
Son 80 yılın en şiddetli depremi

Nepal'in Pokhara bölgesinin güneyinde dün, yerel saat ile 11.41’de, 7.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, deprem, Nepal’in büyük bölümü ile Hindistan’ın kuzeyinde hissedilmiştir.

Başbakanlık AFAD ve Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.
Sağlık personeli çalışmalarına başladı

AFAD koordinasyonundaki 36 sağlık personeli de Nepal'deki deprem bölgesinde destek çalışmalarına başladı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 10 kişilik UMKE ekibiyle toplam 36 sağlık personelinin deprem bölgesinde olduğu ve ihtiyaç halinde harekete geçmek üzere 50 yataklı sahra hastanesi, tıbbi donanım ve yeterli sayıda UMKE gönüllüsünün de hazır beklediği kaydedildi.
Türk Kızılayı'ndan yardım eli

Bu arada, Türk Kızılayı Pakistan Daimi Temsilciliği ekipleri ile Türkiye'den gönderilen Kızılay ekibi ve yardımları da Nepal'e ulaştı.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Nepal'de meydana gelen depremin ardından harekete geçen Türk Kızılayı'nın, ülkeye yardım ve malzemeler gönderdiği, Türk Kızılayı Pakistan Daimi Temsilciliği ekipleri ile Türkiye'den gönderilen Kızılay ekibi ve yardımlarının da bölgeye ulaştığı belirtildi.

Nepal Kızılhaçı yetkilileri ile bir toplantı yapıldığı ve Türk Kızılayı ekibinin afetzedelere yol haritası belirlediği ifade edilen açıklamada, ülkeye ulaşan yardımların dağıtımı konusundaki çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.