Eroğlu: ‘501 Proje İle Geliyoruz’

Eroğlu: ‘501 Proje İle Geliyoruz’
Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, İzmir’e 501 proje ile geldiklerini söyledi.

 Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.

Partisinin İzmir İl Başkanlığında konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu AK Parti hükümetinin Türkiye’ye çok büyük hizmetlere imzasını attığını, mührünü vurduğunu söyleyerek İzmir’e 501 proje ile geldiklerini ifade etti. Şuanda yeni Başbakanımız Ahmet Davutoğlu liderliğinde yeni Türkiye için çok daha büyük hedefler var diyen Eroğlu, “Gerçekten İzmir, belediyecilik hizmetlerine susamış. İşte yeni teslim alan belediyeler var. Torbalı var, Menderes var, Selçuk’a gittik. Yani oraları gördük ki Selçuk’ta, Torbalı’da, Menderes’te, diğer ilçelerde belediyecilik hizmetlerine susamış.

İnşallah biz her yerde AK Parti belediyecilik anlayışını yerleştireceğiz. Eserler tesis etmek üzere geliyoruz. Biz tüm İzmirlilerin gönüllerini kazanmak için geliyoruz, farkımız bu. Değerli kardeşlerim tabi ki seçim beyannamesinde İzmir’le ilgili büyük hedefleri Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ilan etti. İnşallah bizlerde söz verdik, 35 tane büyük paket vardı, o paketleri takip etmek neticelendirmek istiyoruz. Bir kısmı da bitiyor mesela Konak tünelleri Allah kısmet ederse Mayıs ayında açılacak ve muhtemelen Başbakanımız açılışını yapacak. Buna ilaveten 466 projemiz, toplamda 501 projeyle geldik. Muhalefetin böyle bir eser ortaya koymak gibi iddiaları yok, imkanları yok, şevkleri yok, heyecanları yok. Bizde heyecan var, şevk var, millete hizmet etme azmi var, çalışkanlık var, tecrübe var dolayısıyla biz bu aşkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“İZMİR’İ BÜTÜN DÜNYAYA GIDA İHRAÇ EDER HALE GETİRECEĞİZ”

İzmir’in mümbit toprakların bulunduğu bir il olduğunu ifade eden Eroğlu, “Burada biz istiyoruz ki yakın bir gelecekte dünyadaki en büyük sektör, şu anda su enerji iken yakın bir gelecekte gıda güvenliği, gıda sektörü olacak. Dolayısıyla biz İzmir’i, bir kere bütün dünyaya gıda üreten ihraç eden bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bu bakımdan bütün sulamaları, bütün barajlar, göletler yapılacak. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bide İzmir’de orman var. Ormanları, kırsal kalkınma için lokomotif olarak kullanmaya karar verdik. Bunun uygulamasını da yakında yapacağız. Misal mi? Eskiden ormanlara insanlar sokulmazdı. Şimdi ise arıcıları sokuyoruz, bal üretin diye. Hatta sertifikalı bal üretin diye. Efes’te diyoruz ki, Efes balı üretelim, adı da Efes Balı olsun ve bunu marka halinde dünyaya pazarlayalım. Yer hazır, isterse istediği kadar alan hazır, isterse yüzde 20-25’i hibe, kredisi bile hazır. İşte biz buyuz, bunu yapacağız. Oradaki tarihi kanalı ihya edeceğiz isal olarak. Yani 30-40 yıldır yapılamayan işleri biz yapacağız. Yani artık ormanları, kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak planlıyoruz” diyerek konuşmasına son verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.